1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

עלי גפן, אורז וחמוציות • מתכון בריא

מחפשים מנה בריאה וטעימה? עלי גפן ממולאים באורז מלא וחמוציות מיובשות יכולים להיות פתרון מושלם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא של על השולחן'
אורלי פלאי ברונשטיין שי-לי ליפא אנג'ל , ג' כסלו תשע"ב 29/11/2011 16:49

צילום: דניה ויינר  סגנון: דלית רוסו  צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו

המצרכים:

חומרים ל-30-25 ממולאים:
30 עלי גפן במי מלח + עלי גפן לריפוד הסיר
למלית:
1 כוס אורז מלא
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס נענע קצוצה
1/3 כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לבישול:
מים רותחים לכיסוי הממולאים
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

• שוטפים את האורז, כדי להוסיף לו לחות שתידרש לו לבישול העקיף בתוך העלים.

• מכינים את המלית: מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת מים זורמים. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

• מוסיפים פטרוזיליה, נענע, חמוציות מיובשות, מיץ לימון ושמן זית, מערבבים, ממליחים ומפלפלים.

• ממלאים ומבשלים: שוטפים עלי גפן, כדי להיפטר מהמליחות, ומסננים.

• פורשים עלה על משטח עבודה, כשצידו החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה), ומניחים כפית גדושה מהמלית במרכז העלה. מקפלים את החלק הרחב מעל, לאחר מכן את צידי העלה, ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. ממלאים באותו האופן את שאר העלים.

• מרפדים סיר בינוני בעלי גפן (לא ממולאים), ומסדרים מעל את הממולאים בשכבה אחת צפופה. יוצקים בעדינות מים רותחים, מיץ לימון ושמן זית עד לכיסוי הממולאים. מניחים על הממולאים צלחת הפוכה, כדי שלא יצופו, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה ורבע.

• טועמים ממולא אחד ובודקים שהאורז רך. אם האורז מעט קשה, מבשלים 15-10 דקות נוספות עד שהאורז מוכן, ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.

גיוונים:

• מחליפים את החמוציות באוכמניות מיובשות או בצימוקים.

• מוסיפים למלית 2 כפות צנוברים קלויים קלות.


מתוך "המטבח הבריא של על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. עלי גפן ידועים כספוגים כנימות וחרקים. מהיכן ניתן להשיג נקי מחרקים?  (ל”ת)

    אליסה