צפו: כך מעשנים טונה בבית בקלי קלות
סערת הטונה אולי שככה מעט אם כי אנשים רבים הפסיקו לאכול אותה בחוץ, ובצדק • בדיוק עבורכם יש לי את השיטה הישנה והטובה לעישון בבית - אז למה שלא תנסו?
- שיפי חריטן
- ז' חשון התש"פ
- 3 תגובות
זמן עבודה: 3 דקות.
זמן הכנה: 15 דקות בערך.
רמת קושי: קל מאוד.
פרווה.
אם אתם בחורי ישיבות, או אפילו לשעבר, אתם ודאי מכירים את השיטה הזו. ואם טרם הכרתם אותה, זה בדיוק הזמן. כשאנשים מפסיקים לאכול טונה ברשתות מזון, ובצדק, אפשר לאכול אותה בבית בצורה טעימה ומגוונת - למשל מעושנת.
זו נראית דרך הזויה, אך היא הטובה ביותר שעובדת.
מה צריכים?
קופסת שימורי טונה בשמן (לא במים!).
קוביית נייר סופג, או מספר שכבות טישו - מה שיש לכם.
גפרורים.
איך מכינים?
מניחים את הטונה על משטח נקי - אפשר להניח על כלי.
לוקחים את הנייר הסופג, מקפלים אותו למרובע קטן בגודל קופסת הטונה.
מציתים את האש ומבעירים את הנייר תוך כדי שמניחים אותו על הקופסה ומספיגים קלות בשמן.
בודקים שהנייר יושב היטב מעל הטונה והאש תופסת את כולו אך לא באדיקות כדי שיהיה אוויר לנשום.
זהו. מחכים שהאש תכבה... זה קורה כשהשמן נאכל כולו.
מסירים את הנייר השרוף, לוקחים את הטונה המעושנת ואוכלים אותה איך שרוצים!
על סלט, על קרקרים, בפיתה, מה שבא לכם ואיך שאתם אוהבים.
תיהנו
הנה סרטון תהליך העישון שעשיתי בבית. אחריו תמונת הרגע שאחרי.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות