אלמונים תקפו את הרב ודרכו על המגבעת
שליח הרבי מליובאוויטש בעיר רוסריו שבארגנטינה נפל קורבן לתקיפה אנטישמית בשבת החולפת בעת שעשה את דרכו חזרה מבית הכנסת בו מתפלל

הרב שלמה טוויל, רב ומנהל בית חב"ד בעיר רוסריו שבארגנטינה, הותקף על ידי שלושה אלמונים ברחוב.
על פי הדיווח באתר חדשות מקומי, הרב הותקף כשחזר הביתה מבית הכנסת בליל שבת. הבריונים תקפו אותו מילולית, הם זרקו את הכובע שחבש, דרכו עליו ואז תקפו אותו פיזית.
הרב ניצל לאחר שמספר שכנים התערבו ושמו קץ לתוקפנות נגד הרב. הרב מתאושש מפציעות קלות, ולא פונה לבית החולים.
גורם בקהילה צוטט בתקשורת המקומית, "אנחנו מוטרדים לחלוטין מהמקרה, אמנם יש מקרים בודדים של עלבונות אנטישמיים לחברי הקהילה, אך מעולם לא הגיע לנקודה של תוקפנות פיזית".
סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל הגיב על המקרה ואמר "שוב מקרה אנטישמי קשה של רב מקומי והפעם בארגנטינה. מעשה נבזה של נערים שפגעו בלי שום סיבה ברב, זו אנטישמיות! מעשים אלו לצערי הפכו לדבר שבשגרה וראוי שכל מנהגי העולם בכלל וארגנטינה בפרט יטפלו בפורעים האלה ביד קשה ביותר".
-
כנרת שלי: מהי הוילה בכנרת שכולם משתוקקים להיכנס אליה? -
בפנמה מגחכים עלינו: 8 חודשים בסגר הרמטי שמעולם לא דמיינתם • צפו -
משפחה ברוכת ילדים? יש לנו בשורה בשבילכם! -
היצירה 'יאקאב' בביצוע מחודש: אברהם פריד ו'נרננה' • צפו -
הרבי מסאטמר ריגש את טראמפ והאסיר החסיד שוחרר לחופשי -
החיסון השני: אלפי דיווחים על תופעות לוואי -
צפו: נכדו היהודי של טראמפ רוקד לצלילי "השם מלך" -
בן 45 התחסן לקורונה ומת יממה לאחר מכן
תגובות