1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

מה הסיכוי שאתם גורמים לילדים לטעום מהקציצות האלו?

אנחנו אוכלים עם החושים, הרבה לפני הטעם. מסתכלים, מריחים ואז אולי גם טועמים. מה קורה כשהריח משגע אבל את המאכל אנחנו ממש לא אוהבים? לחיי הדילמות הקטנות של החיים

שיפי חריטן, כ"ח סיון תשע"ט 01/07/2019 18:31

קציצות טונה קציצות טונה צילום: שיפי חריטן

אם אתם מבינים קצת בתופעת הוויסות החושי, ודאי יצא לכם להתמודד עם ילדים סרבני אכילה.

אצלנו בבית, אם אני פותחת קופסת טונה, הילדים נעלמים. כשהיו קטנים יותר, היו נמלטים בבעתה תוך כדי שהם כובשים רפלקסים של הקאה.

טונה היתה מחוץ לתחום. הילדים בעלי חוש ריח מחודד ומפותח, ואינם מסוגלים לסבול ריח שאינו נעים להם, למה לריב?

מה גם שלא נחשבתי לחובבת טונה מושבעת, כך שזה לא הפריע לי. אהבתי את הטונה שלי בצורת סטייק על המנגל. 

יום אחד כשהחלטתי שאני זקוקה ליותר חלבון אחרי אימוני ספורט, קניתי טונה. מספר שבועות לא פתחתי אותה. או מההרגל, או מכיוון שלא היתה לי הזדמנות.

ובאותו ערב החלטתי לעשות משהו מעניין, כדי שיהיה לי חשק לפתוח את הטונה ולספק לעצמי עוד מקור חלבון.

הלכתי על המצאה של מתכון, כמו כל המתכונים שלי, למעשה.

התוצאה מצאה חן בעיניי, אם כי לצערי אין לי בבית פרטנרים לדבר הזה. אולי אתם תעשו בבית ותיהנו.

קציצות טונה פיקנטיות

החומרים:

2 קופסאות טונה.

2 ביצים.

1 בצל.

חצי כוס פירורי פנקו.

1 כף סחוג.

פפריקה, כמון, פלפל, שום כתוש, צ'ילי חריף - לפי הטעם.

ההכנה:

פותחים את הטונה, סוחטים היטב ומניחים בקערה.

מגרדים את הבצל על פומפיה גדולה וסוחטים.

מוסיפים לטונה:

בצל, ביצים, פנקו, תבלינים. אם אוהבים סחוג - מוסיפים.

מערבבים היטב, יוצרים קציצות, אופים בתנור או מטגנים, אם אתם פחות בקטע של בריאות.

את החריף ממש לא חייבים להוסיף, לא צ'ילי חריף ולא סחוג.

אופים בערך 20 דקות על חום בינוני, או עד שהקציצות מקבלות צבע יפה.

מומלץ כמובן לאכול לצד סלט ירקות מפנק.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. תודה מאד מוצלח!  (ל”ת)

    אחת

    • אפשר לבוא 

      דוד

  2. נשמע מצויין! גם לי לצערי אין פרטנרים בנושא  (ל”ת)

    רחלי

    • אני בא 

      דוד