1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

הבורקס הכי מהיר שתכינו בתשעת הימים

אל תצפו פה לחוויה קולינרית אנינת טעם, אלא יותר שאריות של מצרכים שיש לכם כנראה בבית * פעם בשנה מותר לעגל פינות ולהכין מתכון כזה לא מושקע ועוד לפרסם אותו לכולם - שייהנו גם

שיפי חריטן, ג' אב תשע"ט 04/08/2019 23:17

בורקס ביתי בורקס ביתי צילום: שיפי חריטן

"אמא, מה את רוצה להכין לנו לאכול"? שאל אחד מהם כשנכנס למטבח, אחרי כמה שעות שבאמת לא התלוננו שהם רעבים.

"מי אמר שאני רוצה"? שאלתי בהתרסה משולבת הומור.

וזאת עליכם לדעת, שאני עשיתי בבית הסכם, עם תחילת החופש, אני מבשלת ארוחה אחת ביום. עם כל הארוחות האחרות הם יצטרכו להסתדר לבד, או לאפשר לי להכין להם ארוחות קלילות. אני פשוט לא עומדת בקצב הרעב של הילדים בחופש הזה. מזדהים?

אז החלטתי שאת הבישולים שלי להיום כבר עשיתי, אלא שאז ניגשתי לסדר את המטבח ונתקלתי בסיר עם שאריות פירה.

נו מה אעשה איתו? פירה במקרר שווה לכפרות. ובל תשחית לזרוק אוכל. ראיתם פעם פולניה עומדת מול סיר אוכל לא פתור?

התחלתי לנבור במקרר ובמקפיא ולהבין אלו פרודוקטים יש לי כדי להכין איזו ארוחה שתתן מענה לשאריות הפירה.

אז קצת בצל מטוגן, מלח, פלפל וכמה מלוואחים שמצאתי במקפיא, סידרו אותנו עם בורקסים שווים וטעימים. אפילו רוטב פטריות היה.

תוך 10 דקות העמדתי את הארוחה הקלילה הזו, והילדים פה מלקקים את האצבעות.

בעוד הם נהנים, אני הלכתי לכתוב לכם את הרעיון, אולי הוא יציל מישהי בקצה אחר של הארץ, שנתקלה בשאריות פירה והילדים שלה מתלוננים שהם רעבים. לכו תדעו.

לאלו שרוצים פרטים יותר טכניים:

הפשרתי את המלוואח למספר דקות.
ערבבתי את הפירה עם הבצל המטוגן והתבלינים.
הנחתי כמות יפה של פירה על המלוואח - כמו שממלאים בלינצ'ס.
גלגלתי וסגרתי היטב.
הנחתי על תבנית בציפוי נייר אפיה.
מרחתי ביצה, בזקתי שומשום ושלחתי לתנור עד להשחמה.
זהו.

בהצלחה רבה!





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. לא בריא  

    חיים