כ' ניסן התשפ"ד
28.04.2024

חדש על המדף: בריאות האישה ברפואה המשלימה

ספר חדש פרי עטה של ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, מטפלת בשיטות טבעיות באמצעות נטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, פרחי באך, צמחי מרפא ועוד • מיוחד לבחדרי חרדים - הפרק הראשון מהספר: עצות לנשים הרות

חדש על המדף: בריאות האישה ברפואה המשלימה



חדש על המדף: הספר בריאות האישה ברפואה המשלימה שכתבה ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, מטפלת בשיטות טבעיות ע"י נטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, פרחי באך, צמחי מרפא, צבע, קריסטלים ותמציות קריסטלים, נרות הופי וטיפולים אנרגטיים של מחלות שונות: מצבים דלקתיים, בעיות שינה, הצטברות נוזלים באוזניים, חוסר איזון הורמונלי בכל הגילאים אצל גברים ונשים, בעיות פרוסטטה ועוד. מסייעת לטיפול בבעיות וסוגיות שונות הקשורות בפיריון (איזון הורמונאלי, סיוע בקליטת הריון, שמירת הריון), הריון ולידה. טיפול טבעי בבעיות ומיחושים שמופיעים בהריון ולאחר הלידה. התאמת תזונה ייחודית ואישית, טיפול למניעת נשירת שיער, בעיות עור ודיכאון הקשורים להריון ולידה

את חיי האישה ניתן לחלק לשלושה שלבים עיקריים: טרום-פוריות, תקופת הפוריות, והתקופה שלאחר הפוריות. כל תקופה מלווה בבעיות רפואיות המיוחדות לה. הספר מתאר בצורה נגישה וברורה בעיות אלו ומביא דרכים בהן כל אישה יכולה לעזור לעצמה וכן מסביר על העזרה שהיא יכולה לקבל מהרפואה המשלימה. בין 37 הפרקים בספר - גיל ההתבגרות, הסיבות לחוסר פוריות נשית, אמא בריאה לתינוק בריא, גיל המעבר ועוד.

חלקו המרכזי של הספר עוסק בכל הקשור באמהות - הדבר היפה, המסתורי והחשוב ביותר בחיי האישה . הספר גדוש במידע מסייע, בטיפים ובעצות מעשיות שמטרתם לעזור לכל אישה ואישה.

להזמנת הספר ניתן להתקשר לטל': 050-2633766

מיוחד ל'בחדרי חרדים': הפרק הראשון מתוך הספר: עצות לנשים הרות

עצות לנשים הרות (כיצד לעבור את תקופת ההריון בבריאות טובה ובביטחון)

1. חומרים כימיים רבים מסוגלים לעבור את השליה ולהשפיע על העובר. השפעה זו מסוכנת במיוחד בשליש הראשון של ההריון, שבו המערכות מתעצבות.
לכן יש להימנע ככל הניתן מצריכת חומרים מזיקים כגון אלכוהול וסיגריות. אלכוהול גורם למשקל נמוך, למומים מולדים ולהפרעות נפשיות אצל העובר. עישון - הן אקטיבי והן פסיבי - גורם להפרעות באספקת הדם לשליה, לדימומים ולפתולוגיה בהתפתחות העובר.
זהירות עם תרופות. ישנן תרופות שהשפעתן על העובר טרם נחקרה. השתדלו לא לסכן את הילדים שלכן ללא צורך של ממש! אל תיקחו שום תוסף תזונה ו/או תרופה שאינם ממומלצים בזמן ההריון. התייעצו עם רופא הנשים שלכן לגבי כל תרופה ובררו אם היא מותרת בזמן ההריון, לפני נטילתה. ישנן תרופות שלא גורמות שינויים אורגניים אצל העובר, אך משפיעות על מערכת העצבים שלו.
להלן מידע על מספר תרופות פשוטות:
א. תרופות נגד שיעול או להוצאת ליחה. חלקן מכילות מורפין. אין לקחת תרופות אלה.
ב. תרופות נגד נזלת. הקפידו על הוראות היצרן.
ג. תרופות להורדת חום ונוגדי כאבים. נכון להיום, לא ידועה השפעה שלילית על העובר עקב נטילת פאראצטמול, לכן בדרך-כלל רופאי נשים מרשים לקחת תרופות הכוללות פאראצטמון ללא חשש. לעומת זאת, תרופות שמכילות אספירין יכולות להיות מסוכנות, כי אספירין מדלל דם לכן יש להימנע ממנו בזמן ההריון, במיוחד בשליש השני והשלישי של ההריון, ובמיוחד 15 ימים לפני התאריך המשוער של הלידה.
חיסונים. אלה נחלקים ל-3 קבוצות:
א. חיסונים מסוכנים לעובר העלולים לגרום למותו. לקבוצה זו של חיסונים שייך חיסון נגד אבעבועות שחורות, קדחת צהובה, חיסון פראורלי נגד פוליו וחיסונים נגד חצבת, חזרת, אדמת ושעלת.
ב. חיסונים שגורמים לתגובות קשות מאוד: חיסונים נגד ברוצלוסיס, דיפתריה, כלבת, שחפת וטיפוס. במקרים קיצוניים בכל זאת מקבלים חיסונים נגד ברוצלוסיס וכלבת.
ג. חיסונים שמקבלים גם בזמן ההריון: חיסונים נגד שפעת, טטנוס, פוליו בזריקה, הפטיטיס B.

2. אל תשכחו לקחת קומפלקס ויטמינים לנשים הרות - פרנטל - על בסיס יומיומי. בנוסף, קחו ויטמין 9B כטיפול מונע נגד הפלות.

3. בדקו את רמת הברזל בדם והקפידו לקחת תוספת ברזל במקרה של חוסר. מומלץ לקחת ברזל טבעי ולא ברזל סינטטי, כיוון שהוא נספג טוב יותר וללא תופעות לוואי.

4. עקבו אחרי רמת הגלוקוזה בדם ואחרי לחץ הדם שלכן. אם אחד מהם אינו תקין - אל תזלזלו בנתון זה!

5. התעמלו, אבל אל תבצעו את כל התרגילים, אלא רק את אלו המותרים/מומלצים לאישה בהריון. במידה ויש בעיות מיוחדות, אל תעשו שום התעמלות לפני שתתייעצו עם רופא הנשים שלכן.

6. מתח - השתדלו עד כמה שניתן להימנע ממתח מוגבר ובמיוחד מלהיכנס למצבים שיגרמו לכן להיות במתח מתמיד. מתח ממושך משפיע על מערכות העצבים, ההורמונאלית והחיסונית, כך שזה יכול לגרום להפלה, ללידה מוקדמת או להיוולדות תינוק עם משקל נמוך. מתח גבוה מאוד גם מהווה גורם להתפתחות דיכאון בהריון ואף לאחר הלידה, המשבש את חיי האישה והסובבים אותה.

7. אם עישנתן, צרכתן קפה וכדומה, והחלטתן להיגמל מהרגלים רעים אלה, עשו זאת בשלבים, על מנת להקטין את תופעות הלוואי של הגמילה.

8. מומלץ לעשות תרגילי קגל לחיזוק שרירי האגן התחתון.

9. דאגו לשתות מספיק (ראו את הפרק המוקדש לשתייה). מי שפיר מתחדשים כל 3 שעות, ועליכן לספק מים לתהליך זה. אם אתן יוצאות מהבית, אל תשכחו לקחת איתכן בקבוק מים לדרך. זכרו: עליכן לשתות 10-8 כוסות ביום, וביום חם - אפילו 12 כוסות. התייבשות גורמת לצירים מוקדמים.

10. אכלו הרבה פעמים ביום, מנות קטנות בכל פעם. אל תוותרו על האוכל גם אם אתן סובלות מטוקסיקוזיס.

11. דאגו לא להרגיש רעב. אם אתן יוצאות מהבית, שימו בתיק משהו, שתוכלו לאכול מיד במקרה שתרגישו רעב פתאומי. בזמן ההריון אכילה בלתי מספקת הרבה יותר מסוכנת מאשר אכילת יתר. היא יכולה לגרום לפגיעה במוח ובחילוף החומרים של העובר ולהולדת פג. בנוסף, יכול להיווצר מחסור באסטרוגן, דבר שיכול לגרום להפלה.
אם אישה מאבדת משקל בזמן ההריון, הדבר דורש בירור דחוף כיוון שזה יכול להצביע על תהליכים פתולוגיים רציניים, העלולים להיות מסוכנים גם לאם וגם לעובר.

12. חלק מהרופאים ממליצים לעקוב אחר המשקל שהאישה מוסיפה בזמן ההריון. הוספת המשקל לא אמורה להיות אחידה: בחודשים מסוימים היא יכולה להוסיף יותר, ובאחרים - פחות. סך כל המשקל שהיא מוסיפה תלוי במשקל לפני ההריון: ככל שהוא נמוך יותר, כך היא תוסיף יותר:
אם משקל הגוף פחות מהממוצע, אישה יכולה להוסיף 18-13 ק"ג;
אם משקל הגוף ממוצע - 16-12 ק"ג;
אם משקל הגוף עודף - 11-7 ק"ג.
במקרים של השמנת יתר אישה תוסיף 6 ק"ג למשקלה ואף פחות.
בהריון רב-עוברי אישה מוסיפה 21-16 ק"ג, ללא קשר למשקל ההתחלתי שלה.
נשים רזות בדרך-כלל עוברות את ההריון קשה יותר מאשר נשים בעלות עודף משקל, אך פחות סובלות מצרבות ודליות ברגליים וגם קל יותר לבצע אצלן US בטני וניטור לב העובר. לרוב הן מרגישות את העובר מוקדם יותר ומוסיפות הרבה יותר משקל מאשר נשים עם עודף משקל התחלתי. אבל כל זה מאוד יחסי. בעצם, אין שתי נשים דומות, וגם בעניין המשקל יש אפשרויות רבות, אך כל עוד האישה והעובר מרגישים בגדר הנורמה והעובר מתפתח טוב, אין סיבה להיכנס לחרדה בגלל המשקל. חלק מרופאי הנשים כיום אוחזים בדעה שאין כל צורך לשקול אישה בהריון, אלא אם היא נמצאת בתת-משקל או שיש לה נטייה לאגירת נוזלים.
גם אם הרופא שלך בעד השקילות, אל תשכחי שלהוסיף פחות מדי משקל הרבה יותר מסוכן מאשר להוסיף יותר מדי משקל. שמירת משקל בהריון יכולה לגרום לבעיות בהתפתחות העובר, למשקל נמוך של היילוד, לצירים חלשים (וכתוצאה מכך לניתוח קיסרי) ולסיבוכים במהלך הלידה. הריון זה בהחלט לא הזמן לשמירה על משקל.
אם בזמן ההריון אתן מוסיפות מעט מדי משקל או לא מוסיפות אותו כלל – יש מקום לדאגה וכדאי לבדוק מה מצבכן.

13. השתדלו להגביל צריכת שוקולד: הוא מכיל הרבה קלוריות, שומן וקפאין.

14. אל תלבשו בגדים לוחצים, במיוחד כאלה שלוחצים באזור המותניים.

15. שתו תה בבונג, לואיזה או שומר לשמירה על עיכול תקין בזמן ההריון.

16. קחו פרוביוטיקה לחיזוק מערכות העיכול והחיסון ולשמירה על איזון פעילות המעיים.

17. אם אתן סובלות מבחילות, הכינו חטיף או ביסקוויט ליד המיטה שאותו תוכלו לאכול ממש סמוך להשכמה. הדבר עשוי למנוע את הבחילה. יש נשים שליקוק לימון או סוכריות חמוצות עוזר להן. בכל מקרה, טוב להבחין איזה ריח גורם לכן לבחילה ולהימנע ממנו.

18. אם אתן סובלות מצרבות, מומלץ ללעוס ג'ינג'ר (רגיל או מסוכר). אם אתן לא אוהבות חריף, אתן יכולות לקנות בבתי הטבע ג'ינג'ר בקפסולות.

19. להקטנת תופעת פיגמנטציה עודפת מומלץ להימנע עד כמה שניתן מחשיפה לשמש.

20. בזמן ההריון כל החושים מחודדים, האישה נהיית רגישה יותר לכל מיני גירויים. היו קשובות לגופכן ואל תתפלאו אם קרם, שמפו או מאכל, שתמיד "היה בסדר", לפתע גורם לכן דחייה או אף מעורר תגובה אלרגית.

21. אם יש לכן גירודים, אני ממליצה לשטוף את המקום בתמיסת שמן בלונאום/למרוח שמן Weleda. במידה וכבר גירדתן ויש זיהום במקום, שטפו אותו בתמיסת שמן עץ התה.

22. מומלץ למרוח שמן או קרם עשיר בשמן למניעת סימני מתיחה אחר ההריון.

23. להקלת כאבי רגליים יש להרתיח מים עם עלי רוזמרין. כשהוא מתקרר, שפכי את הנוזל אל תוך גיגית, הכניסי לתוכה את הרגליים ונוחי.

24. בצקות הינן תופעה ידועה בהריונות, והן נורמאליות כל עוד הן אינן חמורות מאוד. אל תיקחו משתנים. הרימו רגליים. אכלו אבטיח אם העונה מתאימה. זוהי תופעה זמנית שתחלוף עם תום ההריון.

25. נשים שצורכות סמים נמצאות בקבוצת סיכון גבוהה. אמהות אלה לעתים נושאות הפטיטיס B ומחלות אחרות. הן נמצאות בסיכון להפלות ולידות מוקדמות, המטומה רטרופלצנטרית; סמים יכולים לגרום גם לעיוותים, ללחץ דם גבוה, לאוטם שריר הלב ולמעי דליף - וכל אלה מסכנים את חיי האם והעובר. בנוסף לכך, סמים פוגעים בהתפתחות התקינה של העובר. סוג הנזק תלוי בסוג הסם:
א. מריחואנה וקנבס גורמים להפרעות באספקת דם לשליה, לדימומים ולפתולוגיה בהתפתחות העובר.
ב. חומרים מעוררי הזיות גורמים להפלות ולמוטציות.
ג. אופיאטים (מורפין, הרואין, קוקאין) גורמים להתמכרות לא רק אצל האם, אלא גם אצל העובר. יש לבצע דה-טוקסיקציה לאם ולעובר.

26. קראו את הפרק "תזונה בהריון" ושמרו על תזונה נכונה ובריאה לאם ולתינוק.

27. יש לפנות לרופא מיידית במקרים של:
- דימום, אפילו קל ביותר
- כאב בטן
- הקאה מתמשכת
- חום או שלשול ממושך
- צריבה או כאב בעת הטלת השתן, מלווים בכאבים בגב התחתון או בצד
- חום ו/או כאב בחלק האחורי של השוק
- הפחתת תנועות העובר החל בשבוע 28
- כל הפרשה בכמות ניכרת מהנרתיק (זרימה)
- בצקות
ספר חדש על המדף יעל טוקצ'ינסקי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד