1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

המתכון שיעשה לכם ערב שבת מהחלומות

מתכוננים לשבת ומתחשק לכם לגוון עם הדגים? המתכון הזה יהפוך לכם את סעודת ליל שבת למושקעת ומיוחדת יותר • עם הניחוחות של מנת הסלמון הפיקנטית כולם ירגישו אחרת

חני לוין, כ"ו סיון תש"פ 18/06/2020 18:25

סלמון פיקנטי מקושט סלמון פיקנטי מקושט סלמון פיקנטי מקושט צילום: אפרת ליבפרוינד

סלמון פיקנטי מקושט (8 מנות)

החומרים:

8 פרוסות פילה סלמון טרי חתוכות לקוביות – 4 קוביות שוות מכל פרוסה

½ כוס סוכר

¼ כוס רוטב סויה

כוס מים

2 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

לקישוט:

צרור גבעולי שמיר

צנוניות פרוסות דק

עלי תרד

פרחי מאכל

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים את הסוכר לקרמל.

בזהירות מוסיפים את רוטב הסויה ואת המים ומבשלים כ-30 דקות עד הסמכה קלה.

מוסיפים את השום, הדבש, הסילאן ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד כרבע שעה.

מניחים את קוביות הסלמון בתבנית ויוצקים עליהן את הרוטב.

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-°c200.

ההגשה: על צלחת הגשה מסדרים בחצי עיגול את קוביות הסלמון. מקשטים בעלים, בצנוניות ובפרחי מאכל ומגישים מיד.

טיפ- לפני האפייה ניתן לשפד את קוביות הסלמון על שפודים, וכך להגישן. לחלופין ניתן להגיש פרוסות דג שלמות, אך אז נדרשת אפייה ארוכה יותר – 12 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

אפרת ליבפרוינד





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;