י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024
טעויות קשות של אחיות

וולפסון: "חולי קורונה מונשמים מתו בגלל מחדלים"

במחלקת הקורונה של ביה"ח וולפסון נפטרו 21 חולים מתוך כ־120 מאושפזים • מנהל טיפול נמרץ בביה"ח: חלקם לא מתו בגלל מחלתם, אלא בשל טעויות קשות של אחיות בבית החולים • וולפסון: "הפקת לקחים ולמידה מתמדת הן דרך החיים של כלל הצוותים שלנו"

וולפסון: "חולי קורונה מונשמים מתו בגלל מחדלים"
רופא בבית החולים וולפסון צילום: הדס פרוש, פלאש 90

חלק מחולי הקורונה המונשמים נפטרו לא בגלל מחלתם אלא בגלל טעויות קשות, מחדלים חמורים וכשלים מתמשכים שנעשו על ידי אחים ואחיות לא מיומנים ולא מנוסים בטיפול בחולים קשה ומונשמים במחלקת הקורונה המיוחדת בבית החולים הממשלתי וולפסון בחולון.

כך עולה מ"מסקנות ולקחים" של בדיקה פנימית של הטיפול בחולים אלה, שריכז ד"ר אריה סורוקסקי, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי בבית החולים הממשלתי וולפסון בחולון.

מכתבו חסר התקדים של ד"ר סורוקסקי, שנחשף ב'ישראל היום', הועבר בתחילת יוני השנה למנהלת ביה"ח וולפסון, ד"ר ענת אנגל, והשבוע הוא הועבר גם למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ולד"ר ארז און, ראש חטיבת בתי החולים במשרד הבריאות.

סורוקסקי הדגיש כי הוא כותב זאת משום שבישיבה שנערכה להפקת הלקחים מהטיפול בחולי הקורונה "לא נכחו נציגות הנהלת המוסד" והוא נועד לחדד, לשנות, ולשפר את "הנושאים לעתיד לבוא ולקראת החורף הקרוב".

הוא התריע כי "לא מן הנמנע שבחורף הקרוב נתמודד עם התפרצות כפולה של שפעת עונתית וקורונה, ויש להיערך לגל של חולים מונשמים רבים", והדגיש כי יש "לשפר מספר נושאים קריטיים, שאם לא ישופרו - הדבר יעלה בחיי אדם".

סורוקסקי התריע כי במהלך התפרצות הגל הראשון של הקורונה ואמר: "סבלנו קשות מתת כוח אדם של רופאי טיפול נמרץ בכירים ומנוסים, ונאלצנו לחלק את זמננו בין המטלות הרגילות של מענה לחולים הרגילים של בית החולים ובין הטיפול בחולי הקורונה".

לדבריו, חוסר מיומנות של הצוות הסיעודי במחלקת הקורונה בבית החולים "גרם לכשלים בטיפול השוטף בחולים ובהשגחה עליהם", והוסיף כי: "ב-25 שנות עבודתי בטיפול נמרץ לא נתקלתי בטעויות כאלה, והתרחשותן של טעויות כאלה מעידה על מיומנות ירודה ביותר וחוסר מקצועיות."

מבית החולים וולפסון נמסר: "בית החולים וולפסון נמצא בחזית הלחימה בקורונה במשך כמה חודשים אינטנסיביים, ונותן את הטיפול הטוב והמסור ביותר לחולים, ע"י צוותים מיומנים ומקצועיים. כידוע מדובר בנגיף, שבוולפסון, כמו בכל העולם, עדיין לומדים אותו ואת המענה למגוון ביטוייו. מכתבו של ד"ר סורוקסקי נכתב כעמדה אישית, שנועדה לשיפור עצמי של תפקודו. זו עמדה בלתי מתוקפת או מבוססת, אשר נכתבה כחלק מתהליך בקרה עצמית וללא דיווח בזמן אמת. מובן שהפקת לקחים ולמידה מתמדת הן דרך החיים של כלל הצוותים במרכז הרפואי וולפסון בשגרה, ובוודאי שבמהלך מגיפת הקורונה. כך מקובל בעולם הרפואה, ובזכות זה אנו נותנים את הטיפול הטוב ביותר לחולים אצלנו".

קורונה בית חולים וולפסון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד