1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

המתכון לפרוסות חציל בנגיעות עגבנייה מועשרת

החציל הקלאסי עדיין מהווה מרכיב, תובעני ומתבקש במטבח, בכל הגשה עשירה ומעניינת וחלק בלתי נפרד מתחושת השלמות של שולחן חגיגי • מתכון נהדר לפרוסות חציל דקות ועשירות בטעם מיוחד ופיקנטי • הטיגון הופך את קצוותיו של החציל לקראנצ'יות מבחוץ - אך רכות ונימוחות מבפנים

חני לוין, י"ח תמוז תש"פ 10/07/2020 10:53

טעים וקראנצ'י במיוחד חציל חציל צילום: ריצ'ל רייך

פרוסות חציל קראנץ' בנגיעות עגבנייה מועשרת

רכיבים:

 1חציל ארוך וצר

 1ביצה

 2כוסות פירורי לחם מוזהבים

 1כפית פפריקה מתוקה

(או 1/2כפית פפריקה חריפה)

1/2כפית מלח

חופן גרגירי שומשום

לרוטב:

 200גרם רסק עגבניות איכותי

 1/4כוס מים

 2כפות חומץ טבעי

 2כפות סוכר

 1/2כפית מלח

 1/4כפית פלפל שחור

 1כפית שטוחה שום גבישי

אופן ההכנה:

תחילה נקלף את החציל ונפרוס לפרוסות שוות בעובי  1ס"מ.

על הפרוסות נזרה מעט מלח ונשאיר לייבוש במסננת למשך מספר

שעות, כך במהלך הטיגון החציל יספוג פחות שמן.

אם אין ברשותנו זמן לייבוש, נקלף, נפרוס וניגש ישר לשלב הבא

(זה יעלה לנו במעט יותר קלוריות, לא אסון)

נבזוק לצלחת את תערובת פירורי הלחם ונערבב עם הפפריקה, המלח

והשומשום.

בצלחת נפרדת נטרוף את הביצה, נטבול בה כל פרוסת חציל משני

צידיה ולאחר מכן בתערובת הפירורים.

נשמן את המחבת ונטגן את פרוסות החציל על להבה בינונית עד

להתרככות והזהבה נאה של שני הצדדים. נוריד מהאש ונספוג בנייר.

כעת ניגש להכנת הרוטב. בקערית עמוקה נערבב היטב את רכיבי

הרוטב וניצוק מעל החציל החמים.

נאחסן את החצילים באופן הבא: נניח שכבה של חצילים בתחתית

ומעליה רוטב, שכבה נוספת ושוב מעליה רוטב וכך הלאה. באופן כזה

הרוטב ייספג היטב ויותיר טעם נפלא בחצילים.

נאחסן בקירור ונגיש בטמפרטורת החדר

טיפ: ניתן להכין מראש כמות גדולה של חצילים מטוגנים, הם נשמרים מעולה בהקפאה לפני ההגשה נצטרך להכין רק את הרוטב שזמן הכנתו קצר.

מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר סוד הגן

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;