כ"ז ניסן התשפ"ד
05.05.2024
לצד ביקורת על רשות המיסים

ועדת הכספים אישרה הקלות ל-202 עמותות חברתיות

ההקלות ניתנו לעמותות חברתיות, שעוסקות במטרות ציבוריות, שאינן מתוקצבות ישירות ע"י המדינה. ל-200 עמותות אושרו הקלות במס הכנסה על תרומות ול-2 עמותות ניתנו הקלות במיסוי מקרקעין 

ועדת הכספים אישרה הקלות ל-202 עמותות חברתיות
גפני בראשות ועדת הכספים צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

לאחר שביום שני לא אישרה ועדת הכספים את הרשימה נוכח כך שהרשות לא הציגה נתונים, בהם רשימת 5 מקבלי השכר הגבוה בעמותות השונות, אישרה היום הוועדה את הרשימה למרות שהמידע שהובא היה חלקי, תוך התניית האישור בכך שהנתונים הנוספים יוגשו אליה בקרוב.

ההקלות ניתנו לעמותות חברתיות, שעוסקות במטרות ציבוריות, שאינן מתוקצבות ישירות ע"י המדינה. ל-200 עמותות אושרו הקלות במס הכנסה על תרומות ול-2 עמותות ניתנו הקלות במיסוי מקרקעין. בין העמותות שאושרה להן ההטבה: מוסדות חינוך, רווחה, תרבות, בריאות, דת, סעד, ספורט, זכויות אזרח, איכות סביבה קליטת עלייה וגופים שעוסקים בעידוד תעסוקה.

כאמור, ועדת הכספים אישרה היום  הקלות במס על תרומות ל-202 עמותות חברתיות, שעוסקות במטרות ציבוריות, שאינן מתוקצבות ישירות ע"י המדינה. ל-200 עמותות אושרו הקלות במס הכנסה על תרומות ול-2 עמותות ניתנו הקלות במיסוי מקרקעין, זאת בהתאם לסעיפים 46' לפקודת מס הכנסה ו-61 לחוק מיסוי מקרקעין.

בין העמותות שאושרה להן ההטבה: מוסדות חינוך, רווחה, תרבות, בריאות, דת, סעד, ספורט, זכויות אזרח, איכות סביבה, קליטת עלייה וגופים שעוסקים בעידוד תעסוקה.

על מנת לקבל אישור ניהול תקין נדרשות העמותות ל-כשנתיים פעילות, האישור ניתן לשנתיים, והוא מוארך בכל פעם בשלוש שנים, במידה והעמותה אינה משנה את יעודה ועומדת בכללי המנהל התקין.

חברי הוועדה מתחו ביקורת על הרשות, נוכח כך שנוהל שקבעה הוועדה בחודש יולי ומעגן נתונים שונים שהרשות מתבקשת להביא, בניהם נתוני שכר של 5 מקבלי השכר הגבוה ביותר בכל עמותה, לא נכללו ברשימות שהגישה הרשות. דיון לעניין עמותות אלה התקיים כבר ביום שני השבוע, ואישורן נדחה להיום, נוכח העדר הנתונים הדרושים, והיום הביאה הרשות פירוט חלקי בלבד. על מנת לא לעכב את הסיוע לעמותות בתקופה מורכבת זו, החליטו חברי הוועדה לאשר את הרשימה והתנו זאת בכך שהרשות תעמיד את הנתונים השונים בפני הוועדה, עם הבאת הרשימות הבאות.

ח"כ שלמה קרעי פנה אל אנשי הרשות בדיון: "העברתם רשימה חלקית, אין פה את 5 מקבלי השכר הגבוהים ונתונים נוספים, ביקשנו את הנתונים האלה בנוהל שהעברנו לפני מספר חודשים. אני מתפלא שאתם כאנשי רשות המיסים לא מביאים נתונים כ"כ פשוטים. אנחנו רוצים לדעת האם ראוי שלעמותה יהיה פטור ואין לנו את הכלים לעשות זאת".

ארז אורעד, מנהל תחום בכיר מוסדות ציבור ומלכרים, רשות המיסים אמר "הבאתי לכם נתונים, אין הוצאות שכר עם שמות גם ברשם העמותות מתוקף הגנת הפרטיות, אני יכול להביא בלי שמות, והנוהל מבקש עם שמות. אני מוכן להביא כל בקשה שלכם. כל ועדת כספים שמתכנסת בכל כנסת מבקשת עוד נתונים. תגידו לי מה בדיוק אתם רוצים"

ח"כ קרעי הגיב כי "יש לנו מנגנון שנקבע לפני מספר חודשים, לא אמרת עד כה שיש לך בעיה משפטית, היה מספיק זמן לומר את זה. הייעוץ המשפטי לוועדה אישרו את זה, ואתם צריכים להביא את זה".

ח"כ מיקי לוי ציין ש"אם הם רוצים סעיף 46 אז הכל יהיה פה שקוף. יש פה עמותה שמגלגלת 1.7 מיליארד, עם אדם שמרוויח 720 אלף ₪ בשנה, ורכב ביבוא אישי ביותר מ-400 אלף ₪. לא יכול להיות שהמדינה תיתן הטבה כל כך גדולה, והמנכ"ל והבכירים ישתוללו, אנחנו רוצים לדעת מה הנתונים".

לאחר דין ודברים, סיכם ח"כ יצחק פינדרוס, שניהל את הדיון כי לאחר שאורעד יוועץ עם הייעוץ המשפטי ברשות, הוא יעביר את רשימת 5 מקבלי השכר הגבוה בכל עמותה, ללא שמותיהם עד לדיון הבא ברשימות העמותות.

עמותות שלמה קרעי ועדת הכספים משה גפני

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד