י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024
הטרנד נמשך

לראשונה: מפלגה ערבית המכירה בישראל כמדינת העם היהודי

לראשונה בישראל: מפלגה ערבית המכירה בישראל כמדינת העם היהודי ושואפת להיות חלק מהממשלה הבאה. "יש מספיק כאלה שמייצגים את הכעס, אנחנו רוצים להשפיע דרך שולחן הממשלה"

לראשונה: מפלגה ערבית המכירה בישראל כמדינת העם היהודי
קלפי בחירות צילום: הדס פרוש, פלאש 90

מפלגת מען (יחד) בראשותו של מוחמד דראושה תתמודד לכנסת ותדרוש שוויון בזכויות אזרחיות בין ערבים ליהודים וחוק שוויון המבוסס על מגילת העצמאות.

"השפעה ושותפות מלאה בהליך קבלת ההחלטות כולל ישיבה בממשלה הבאה", זו המטרה ששמה לעצמה מפלגת מען , (יחד בעברית) אשר הכריזה היום (ראשון) על התמודדות בבחירות הקרובות לכנסת.

במסיבת העיתונאים שנערכה היום באמצעות הזום, הציג יו"ר התנועה מוחמד דראושה את קווי הייסוד של המפלגה ואמר: "אנחנו באים לייצג את האינטרסים של האזרחים הערביים במדינת ישראל. יש מספיק כאלה שמייצגים את הכעס, אנחנו רוצים להשפיע דרך שולחן הממשלה. באנו להיות בית פוליטי חלופי, המטרה שלנו בסופו של דבר היא להיות רשימה ערבית יהודית משותפת, שיכולה להיות גורם משפיע בפוליטיקה ובכנסת".

דראושה בן ה-57 ( מנהל את המרכז לשוויון וחברה משותפת בגבעת חביבה, וחבר סגל במכון שלום הרטמן ) הציג את חבריו למפלגה, אימאן גרה אלמלק, עורכת דין בת 40, טוענת שרעית ומנהלת יחסי הציבור במכללת אלקאסמי בבאקה אל גרביה. פרופ׳ רביע ח׳לאילה, בן 44, מסחנין. בעל 5 תארים אקדמיים, חוקר ומומחה בינלאומי לסיעוד וחקר הזקנה. סגן נשיא מכללת צפת וג'רס מטר, מי שכיהן בעבר כראש מועצת עילבון.

מוחמד דראושה

בימים הקרובים צפויים להיחשף שמות נוספים של מועמדים מטעם המפלגה. דראושה: "אנו מנהלים מו"מ לריצה משותפת עם מספר אישים, חלקם מהחברה היהודית אשר יצטרפו אליינו, כאשר יש גם שיחות עם מפלגות יהודיות. המצע שלנו הוא מצע חברתי כלכלי והוא נועד לתת מענה לבעיות הבוערות של החברה הערבית. לא ניכנס לממשלה שלא תבטיח מראש חקיקת "חוק יסוד שוויון" לכלל האזרחים, ואימוץ עקרון "אזרחות שווה" כבסיס לחברה משותפת בין ערבים ויהודים".

"מען לא רוצה לקבל פירורים שהשלטון עושה טובה ונותן לערביי ישראל, אנחנו רוצים נתח מהעוגה באופן לגיטימי ושוויוני. לאורך כל שנות כהונתו של נתניהו הוא לא עשה מספיק כדי לקדם את החברה הערבית בישראל וגם ההכרזות האחרונות שלו אינן משכנעות אותנו".

"ערכנו סקר באמצעות קמיל פוקס וד"ר הישאם ג'ובראן ממנו אנחנו למדים ש-21 אחוזים מבעלי זכות הבחירה בחברה הערבית רוצים שיוני ומתכוונים לתת לנו את קולם. אני מאמין שהנתון הזה עוד ילך ויצמח ככל שנתקרב למועד הבחירות".

בחירות שוויון זכויות ערבים ישראלים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד