י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024
כמה מילים על בריאות

מעניין: איך מבשלים אורז בצורה הבריאה ביותר?

אורז – המאכל המסורתי והאהוב והפעם עם אופן הכנתו בצורה הבריאה ביותר, כיצד לבשל אותו? ומה כדאי לעשות לפני הבישול? • טכניקת הבישול הנכונה והסיבה לכך

מעניין: איך מבשלים אורז בצורה הבריאה ביותר?
אורז צילום: pixabay

בפעם הקודמת הסברנו כי הזן המומלץ והמועדף ביותר לאורז, הוא הזן הבסמטי.

לא ציינו בפעם הקודמת כי אורז בסמטי מלא עם יותר מינרלים, יותר ויטמינים, הרבה יותר סיבים. הוא מכיל את כמות הארסן הנמוכה ביותר. אך עדיין יש בו ארסן.

איך מבשלים אורז בצורה הבריאה ביותר? קרדיט: המרכז לרפואת הרמב"ם.

 להלן טכניקת הבישול הנכונה, שתפחית את רמת הארסן, כמה שפחות.

1. חשוב להשרות את האורז למשך מספר שעות. מתברר שלאחר ששופכים את המים שבהם הושרה האורז, נפטרים בערך מכ - 10% מכמות הארסן שהייתה בו.

2. לאחר ההשריה חשוב לבשל את האורז, עם כמות מים רבה מאוד, עם עודפי מים. פחות או יותר יחס של – על כל כוס אורז – שש כוסות מים. לא היחס הרגיל של כוס אורז ושתי כוסות מים.

הסיבה לכך, בזמן הבישול מתברר שחלק מהארסן נפלט אל המים. אם אין עודפי מים הארסן נשאר על האורז, דבוק לאורז ובתוך האורז. אם יש עודפי מים הארסן עובר אל המים ואז בסוף הבישול, כאשר נשפוך את עודפי המים האלה, נקבל אורז עם כ 50% פחות רמת ארסן.

כך נבדק במספר מחקרים, שבדקו עניין זה.

בשלו אורז בשיטה ההודית המסורתית עם הרבה מאוד מים. ולשפוך לאח"מ את המים. זאת השיטה הבריאה ביותר להכנת אורז, תהיו בריאים.

בריאות אורז בישול

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד