1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לארוחת בוקר
  4. סלטים

מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי

מתכון מיוחד וקל במיוחד לארוחת ערב | סירות חצילים צלויים בתנור בתוספת של סלט ירקות עסיסי בתיבול חריף חמוץ ובזילוף של טחינה מלמעלה יוצרים טעם מרענן ומוצלח

חני לוין, י"ז אדר תשפ"א 01/03/2021 20:37

חמוץ חריף סירות חצילים עם סלט חי ועסיסי סירות חצילים עם סלט חי ועסיסי צילום: נועם זיגדון

מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 35 דקות

המצרכים לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי:

  • חציל
  • שמן זית
  • מלח

לסלט ירקות:

  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ לימון
  • סלט טחינה מוכן.

אופן ההכנה לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי:

  1. חתכו את החציל לשניים וצרו חריצים לאורך ולרוחב
  2. הברישו בשמן זית ופזרו מלח
  3. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על -200° עד להשחמה וריכוך של החצילים, והוציאו מהתנור

הכנת הסלט:

  1. בקערה הכניסו את העגבנייה החתוכה, הבצל הקצוץ והכוסברה הקצוצה ותבלו במעט שמן, מלח, פלפל שחור, ולימון. ערבבו היטב והניחו כף וחצי מסלט הירקות על חצאי החצילים המוכנים.
  2. זלפו מלמעלה סלט טחינה והגישו לצד לחם טרי, פיתות או ג'פטות

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: סמדר פרגר

מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;