1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. קינוחים
  4. מתכונים לפסח

מתכון למופלטות ללא התפחה

לקראת המימונה מביאים לכם מתכון למופלטות טעימות ומוצלחות שכל אחד יוכל להכין בביתו, ללא התפחה ובקלי קלות, מלאו אותן בחמאה ודבש, שוקולד או כל מה שאתם אוהבים, בתאבון

חני לוין, כ"א ניסן תשפ"א 03/04/2021 21:20
תגיות:

לכבוד המימונה מופלטה מופלטה צילום: יגאל אמדדי

מתכון למופלטות ללא התפחה

זמן ההכנה: 60 דקות

המצרכים למופלטות ללא התפחה / 40 יחידות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 וחצי עד 3 כוסות מים
  • 1 כף שמרים
  • לשימון: 1 כוס שמן (לפחות...)

להגשה:

  • חמאה ודבש
  • ממרח שוקולד
  • כל ממרח שאוהבים נוטלה, ממרח חלב וכד׳ (לילדים)

אופן ההכנה למופלטות ללא התפחה:

  1. בקערה ערבבו היטב את הקמח והמלח, הוסיפו בהדרגה את המים ולושו כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
  2. צרו מהבצק כדורים בגודל ביצה, הטבילו כל כדור בקערית עם שמן והניחו על מגש. צרו מעל את שארית השמן, בכדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. הניחו לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
  3. חממו מחבת על להבה בינונית.
  4. פתחו כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
  5. ניתן לפתוח בין שתי דפי אפיה עם מערוך ועם היד ואז להפוך ישירות על המחבת
  6. הניחו את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), המתינו עד להזהבה והפכו צד, הניחו עליו מיד עיגול בצק נוסף, המתינו חצי דקה והפכו את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
  7. הניחו על הערמה עוד עיגול בצק, המתינו חצי דקה, ושוב הפכו את הערמה והניחו עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות.
  8. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
  9. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.
  10. מגישים עם דבש וחמאה, ולילדים – ממרח שוקולד.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. המים שמוסיפים כדי שזה יהיה חמימים  (ל”ת)

    שלומי

;