1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים
  4. מתכונים לארוחת צהריים

מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ

ארוחת צהריים בסיר אחד ובטעם משובח, מתכון ל'בחש', תבשיל בוכרי המורכב מאורז, בשר וירק קצוץ מתבשלים יחד ויוצרים מנה מוצלחת וטעימה במיוחד

חני לוין, כ"ג ניסן תשפ"א 05/04/2021 12:08

מהמטבח הבוכרי בחש – אורז עם בשר וירק קצוץ בחש – אורז עם בשר וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ

זמן ההכנה: 60 דקות.

המצרכים לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 חבילות של כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות אורז
  • 400 גרם טחול / חזה / עוף / בשר או כל בשר אחר שאוהבים
  • זרעי כוסברה טחונים
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • כמון
  • 6 כוסות מים רותחים

אופן לבחש – אורז עם בשר:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
  2. הוסיפו את הבשר וטגנו כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב תמידי
  3. הוסיפו את הכוסברה וערבבו במשך דקה, הוסיפו כ- 3  כוסות מים
  4. ובשלו כחצי שעה על אש גבוהה
  5. תבלו והוסיפו עוד 3 כוסות מים רותחים והביאו לרתיחה
  6. שטפו היטב את האורז וסננו, הוסיפו לסיר
  7. ובשלו כ 10 דק' על להבה גבוהה עם סיר פתוח
  8. שהמים מגיעים לגובה האורז העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. העיקר חסר!  

    אבי

;