1. עמוד הבית
  2. בריאות
  3. חדשות בריאות

כך תעשו את המנגל ללא סיכון בריאותי

מנהג המנגל/על האש/צליית הבשר ביום העצמאות פשתה בשנים האחרונות גם בתוככי הציבור החרדי, אך לאו דווקא ביום זה. לרגל החג הציוני, מפרסמת האגודה למלחמה בסרטן כי עלולים להיווצר חומרים מסרטנים במהלך הצלייה ומעניקה טיפים לאכילה בריאה

קובי עוזיאלי, ל' ניסן תשפ"א 12/04/2021 23:33

נפנפו בריא ירקות על האש ירקות על האש צילום: pixabay

צליית בשר על האש, הפכה למנהג הנפוץ במיוחד ביום העצמאות, אך כרוכה בסיכון בריאותי של היווצרות חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון. תהליך הבישול בטמפרטורות גבוהות לזמן ממושך וחריכת הבשר על הגריל יוצרים חומרים הפוגעים ב DNA בתאי גוף. חומרים אלו, עלולים לגרום לתהליכים סרטניים. מחקרים רבים שפורסמו בשנים האחרונות, מצאו קשר בין חומרים אלו לבין הופעת סוגי סרטן שונים.

לכן קיבצנו עבורכם מספר טיפים להפחתת הסיכון:

- מומלץ להכין את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר הן הגורמות ליצירת החומרים המסרטנים.

- השריה מוקדמת, הפיכה לעתים קרובות (כל דקה) ונפנוף, מגבילים את עליית הטמפ' בבשר, ומסייעים במניעת היווצרות גורמי סרטן.

- אם הבשר נחרך והפך שחור, יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם.

- ניתן להפחית את הסיכונים מאכילת בשר אדום על ידי אכילה מרובה יותר של ירקות ופירות לעומת הבשר, ומומלץ לצרוך אותם יחד. חשוב לזכור כי צריכת ירקות ופירות באופן קבוע מפחיתה סיכון לסרטן המעי הגס וסוגי סרטן אחרים.

- הימנעו או המעיטו ככל הניתן מאכילת משומרים, מעושנים, כבושים ומומלחים - מוצרים אלה עשויים להכיל ניטרטים, שהם חומרים אשר עלולים להגביר את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.

- עדיף להשרות את הבשר במרינדה עם תבלינים ועשבי תיבול - השריית בשר במרינדות שונות למשך שעה יכולה לסייע בהפחתת רמת התרכובות המסרטנות בבשר באופן משמעותי.

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;