1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון למפרום – פרוסות תפו"א, חצילים או בטטה במילוי בשר

לארוחה מושקעת וטעימה במיוחד המתכון הזה מתאים בדיוק, 'מפרום' המאכל המסורתי מהמטבח הטריפוליטאי הכולל פרוסות תפוחי אדמה, חצילים או בטטות הממולאים בתערובת בשר ומתבשלים ברוטב אדום

חני לוין, א' אייר תשפ"א 13/04/2021 11:11

מהמטבח הטריפוליטאי מפרום – פרוסות תפו"א, חצילים או בטטה במילוי בשר מפרום – פרוסות תפו"א, חצילים או בטטה במילוי בשר צילום: נועם זיגדון

מתכון למפרום – פרוסות תפו"א, חצילים או בטטה במילוי בשר

זמן ההכנה: 90 דקות. זמן בישול: 60 דקות.

המצרכים למפרום – פרוסות תפו"א, חצילים או בטטה במילוי בשר:

  • תפוחי אדמה
  • חציל
  • בטטה

למילוי בשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • כורכום
  • 1 ביצה

לבלילה:

  • ביצים (לפי הצורך)
  • מעט מים
  • מלח
  • 1/2 כף רסק

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס
  • 1 כף גדושה רסק
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • אבקת מרק עוף
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • 6 שיני שום פרוסות
  • מים
  • כוסברה

אופן ההכנה למפרום – פרוסות תפו"א, חצילים או בטטה במילוי בשר:

  1. קלפו את תפוחי האדמה וחיתכו אותם לפרוסות אך כל שתי פרוסות השאירו מחוברות בקצה, כך שייווצר לכם הרבה סנדויצ'ים מתפוחי האדמה. עשו כך גם עם החציל וגם עם הבטטה.
  2. בקערה הכניסו את כל מרכיבי המילוי וערבבו היטב עד לאיחוד.
  3. מלאו כל סנדוויץ' של תפוח אדמה , חציל או בטטה בתערובת הבשר והניחו בצד.
  4. בקערה נפרדת הכניסו את כל מרכיבי הבלילה וטרפו היטב.
  5. בצלחת נוספת שימו פירורי לחם / קמח/ קמח מצה.
  6. הטבילו כל סנדוויץ' של תפוחי האדמה, החציל או הבטטה בתערובת הבלילה ולאח"מ בפירורי הלחם וטגנו בשמן עמוק משני צדדים עד להזהבה.
  7. הוציאו על נייר סופג.

הכנת הרוטב:

  1. חממו סיר רחב עם מעט שמן וטגנו את פרוסות הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הרסק, המלח, אבקת המרק, הפפריקה והשום וערבבו היטב.
  2. הניחו על הרוטב את פרוסות תפוחי האדמה, החציל והבטטה הממולאים, ומלאו את הסיר במים עד לגובה התפוחי האדמה. נענעו את הסיר בעדינות לקבלת רוטב אחיד על הכל.
  3. פזרו מלמעלה כוסברה קצוצה בשלו על אש גבוהה במשך כחצי שעה, הנמיכו את האש ובשלו עוד כחצי שעה עד לצמצום הנוזלים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;