תיעוד בלעדי | זעם ב'עדה החרדית': גבאי האדמו"ר הופל ונעצר
זעם ב'עדה החרדית' בעקבות מעצרו של גבאי האדמו"ר ממשכנות הרועים, במהלך ההפגנה נגד תוואי הרכבת הקלת ברחוב בר אילן בבירה | המשטרה עצרה בנוסף שני מפגינים נוספים | גורם ב'עדה החרדית': "מעצר שווא, נבעיר את השטח" | המשטרה: לא נאפשר אלימות נגד שוטרים

שוטרים הפילו את המשב"ק של האדמו"ר ממשכנות הרועים במהלך הפגנה שנערכה היום (חמישי), ברחוב בר אילן בירושלים נגד המשך העבודות בתוואי הרכבת הקלה שעתידה לעבור בשכונות החרדיות בעיר.
האירוע התרחש כאשר מאות מפגינים מקהילות 'העדה החרדית' יצאו היום שוב להפגין נגד המשך בניית קו הרכבת הקלה. המפגינים הרבים ניסו למנוע בגופם את המשך העבודות באתר הבניה. לטענת המפגינים, מעבר של קו הרכבת בשכונות החרדיות עשוי לפגוע ברגשות התושבים החרדים.
כוחות משטרה שהגיעו למקום ניסו לפזר את המחאה ועצרו כשלושה מפגינים. אחד מהעצורים, הוא גבאי האדמו"ר ממשכנות הרועים שהגיע לשאת דברים בפני המפגינים בשם האדמו"ר. לטענת עדי ראייה, הוא לא השתתף באופן פעיל במחאה ולמרות זאת הופעלה נגדו אלימות והוא נעצר לחקירה.
ב'עדה החרדית' הרוחות סוערות בעקבות התיעודים והמעצר המשפיל. גורמים ב'עדה החרדית' ששוחחו עם 'בחדרי חרדים' טוענים כי מדובר במעצר שווא וכי הם "מבטיחים להבעיר את העיר".
ממשטרת ישראל נמסר ל'בחדרי חרדים' בתגובה למעצרו של הגבאי: "כוחות המשטרה פעלו על מנת להשיב את הסדר הציבורי על כנו זאת לאחר שברחוב בר אילן מפגינים שהתקהלו במקום והחלו לשבש את העבודה באתר בתוואי עבודות הרכבת הקלה".
"בעקבות הפרת הסדר האלימה, כוחות המשטרה נאלצו לפעול ולפזרם. 2 חשודים בהפרות הסדר ו-1 בתקיפת שוטרים נעצרו.
משטרת ישראל תאפשר את חופש המחאה בגבולות החוק, ומאידך לא תאפשר הפרת הסדר הציבורי, אלימות כלפי הציבור וכלפי אנשי משטרה", הוסיפו במשטרה.
-
יועצת בנט, שמרית מאיר ממשיכה לחשוף בראיון סוער: "זה היה מטורלל" -
אי אפשר לספור: גל של מאות מדוזות הגיע לתחנת הכח • צפו -
חיים ומוות ביד המקלדת/ אריאל אלחרר -
מתכון לדג סלמון מבושל ברוטב תימני
-
מי קבע מה הוא עשה? חוץ מיזה שהוא מקושר (ל”ת)
-
במקום שיאכלסו את חדרי המעצר...
שריר
-
שוטים
מכירים
-
אתר בחדרי, אל תגינו על חוליגאנים. שיסתלקו משם (ל”ת)
-
חילול השם שאין גדול ממנו. חרדים מטורפים ומשועממים (ל”ת)
הם יהיו הראשונים לנסוע ברכבת
-
אין חוק במדינה. רק שנים ארוכות בכלא יביא שלום ואחווה לתושבי במקום (ל”ת)
יוני
-
הגבאי של האדמור ממשכנות הרועים???
משוגעים
-
טוב שעצרו את החוליגאן. לא משנה מה העבודה שלו. אפשר לעצור גם רבי שמשתולל כמו שעצרו את הרבי מברדיטשוב. (ל”ת)
-
איזו מין אישיות נכבדה זו "גבאי האדמו"ר"? אפשר לחשוב. (ל”ת)
מנדל
-
אם הוא גבאי הוא חסין?
עילי
-
די לכל ההורסי לציבור את החיים עם הפגנות מטורפות
-
רואים בבירור שהוא מפיל את עצמו (ל”ת)
משה
-
מה שנקרא אוי אוי אוי … נפל ? לא נורא יקום (ל”ת)
-
ואני אומר, טוב מאוד טוב מאוד. תודה משטרה (ל”ת)
נחמיה
תגובות