1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר

המאכל הטריפוליטאי האהוב, 'מפרו' פרוסות תפוחי אדמה ממולאות בתערובת בשר מושלמת מצופות בפירורי לחם ומטוגנו, מתבשלות לאחר הטיגון ברוטב עגבניות משגע שמשאיר טעם של עוד

נועם זיגדון, כ"ה אלול תשפ"א 02/09/2021 21:23

מפרום - תפוחי אדמה במלית בשר מפרום - תפוחי אדמה במלית בשר צילום: נועם זיגדון

מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר

המצרכים למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר:

  • תפוחי אדמה / חצילים / בטטה פרוסים לסנדוויצ'ים

למילוי בשר :

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 שיני שום
  • 1 חבילה פטרוזליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • כורכום
  • ביצה

לטבילה לפני הטיגון:

  • ביצים
  • מעט מים
  • מלח
  • 1/2 כף רסק עגבניות
  • פירורי לחם / קמח / קמח מצה

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס / תפוחי אדמה פרוסים.
  • 1 כף גדושה רסק
  • תבלין למפרום
  • מלח
  • אבקת מרק עוף
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • 6 שיני שום
  • מים
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר:

  1. בקערה מערבבים היטב את מרכיבי מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. ממלאים כל סנדוויץ' של תפוחי אדמה / חצילים / בטטה בתערובת הבשר
  3. בקערה מערבבים את הביצים עם מעט מים, מלח וחצי כף רסק
  4. טובלים כל סנדוויץ' של תפוח אדמה ממולא בתערובת הביצים ואחר כך טובלים בפירורי לחם/ קמח/ קמח מצה
  5. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים בשמן עמוק משני צדדים עד להשחמה נאה.
  6. בסיר רחב מניחים פרוסות בצל / תפוחי אדמה מוסיפים כף גדושה רסק, תבלין למפרום, מלח , אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ומתוקה,  6 שיני שום ומערבבים.
  7. מניחים מעל את התפוחי האדמה הממולאים ומכסים במים
  8. מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים על אש גבוהה במשך כחצי שעה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת עד לצמצום הנוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;