1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת

תוספת נהדרת לעיקרית בערב שבת, רצועות של תפוחי אדמה עם חזה עוף ובצל בתיבול משגע וטעים במיוחד, נאפים יחד בתנור ויוצרים מנה משולבת בתבנית אחת ללא בלאגן מיותר.

חני לוין, כ"ו אלול תשפ"א 03/09/2021 11:11

רצועות תפוחי אדמה וחזה עוף רצועות תפוחי אדמה וחזה עוף צילום: אפרת ושדי

מתכון לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת

המצרכים לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת:

  • 500 ר' חזה עוף חתוך לרצועות
  • תפוחי אדמה חתוכים לרצועות (כמו צ'יפסים)
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • שמן
  • 1 כף אבקת מר עוף
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • טימין מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לרצועות תפוחי אדמה וחזה עוף במנה אחת:

  1. בתבנית מניחים את חזה העוף ומעל את רצועות הבצל, שופכים עליהם שמן, מוסיפים, אבקת מרק עוף, סילאן, צ'ילי מתוק, טימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב כך שהרוטב יגיע לכל רצועות חזה העוף והבצל.
  2. מעל שכבת חזה העוף והבצל המתובלים, מניחים את רצועות תפוחי האדמה ועליהם מזלפים שמן ומפזרים טימין. 
  3. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות, לאח"מ מורידים את כיסוי התבנית ואופים עוד 60 דקות נוספות, עד להזהבה והתרככות מלאה של תפוחי האדמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת ושדי.

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אוכל  

    חיימ שרגל

  2. יותר מידי זמן בתנור  


;