1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מרקים

מתכון למרק חרירה

לאוהדי המרקים, המתכון הזה במיוחד בשבילכם, מתכון למרק חרירה מהמטבח המרוקאי, נהוג לאוכלו לאחר צום או בערב יום הכיפורים, שילוב של המון ירק עם גרגירי חומוס, עגבניות, בצל עדשים ואטריות, יחד עם מגוון תבלינים יוצרים מנה עסיסית ומלאת עניין

חני לוין, ז' תשרי תשפ"ב 13/09/2021 12:41

מהמטבח המרוקאי מרק חרירה מרק חרירה צילום: נועם זיגדון

מתכון למרק חרירה

המצרכים למרק חרירה:

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2-3 ליטר מים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 4 עלי כרפס קצוצים
  • 2 כוסות חומוס
  • 1 כוס עדשים חומות
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • ½ כף שטוחה מלח
  • חופן אטריות למרק דקות
  • 4 כפות שמן
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה למרק חרירה:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב
  2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך כ- 5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את המים, התבלינים ויתר המצרכים מלבד האטריות והלימון, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כ-45 דקות עד לריכוך
  4. מוסיפים מיץ מחצי לימון ואת האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
  5. מצננים מעט לפני ההגשה
  6. לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים עם רבע לימון
  7. ניתן להוסיף בטטה, תפוח אדמה, שעועית לבנה וכו'

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;