ט"ז ניסן התשפ"ד
24.04.2024
מלאת עניין

מתכון לדג טונה ובצל ירוק

מחפשים לגוון בדגים של שבת קבלו מתכון מעולה לדג טונה בשילוב של טבעות בצל ירוק ומגוון תבלינים המתבשלים יחד ומעניקים לכם מנה ראשונה מוצלחת ומלאת עניין

מתכון לדג טונה ובצל ירוק
דג טונה ובצל ירוק צילום: שולמית שחר

מתכון לדג טונה ובצל ירוק / שולמית שחר

המצרכים לדג טונה ובצל ירוק:

  • 3 חבילות בצל ירוק
  • 6 יחידות של דג טונה אדומה

להשריית הדגים:

  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כף מלח

לתיבול:

  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית  שום כתוש
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה לדג טונה ובצל ירוק:

  1. מורידים לדג את העור ומניחים אותו בקערה
  2. שמים בקערה את מיץ הלימון והמלח (משרים את הדגים לפחות שעה ומידי פעם שופכים עם כף ממי הלימון והמלח על הדגים)
  3. שוטפים את הדגים היטב ומניחים אותם במסננת
  4. שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק לפרוסות קטנות ומניחים אותם במחבת עם השמן והתבלינים
  5. מטגנים את הבצל כמה דקות ומניחים מעליו את הדגים המסוננים
  6. ממשיכים בטיגון הדגים עם הבצל על להבה נמוכה ומידי פעם מרימים עם כף את הרוטב ויוצקים אותו על גבי הדגים
  7. מבשלים את הדגים עד לצמצום כל הנוזלים (לא מוסיפים מים כי הדגים והבצל מגירים מים)

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דג טונה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד