1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון לעוף עם זיתים ופטריות

מתכון מוצלח וטעים במיוחד של זיתים ופטריות, המתבשלים ונאפים יחד עם חלקי עוף משובחים ויוצרים לכם מנה בשרית ומוצלחת

חני לוין, ד' טבת תשפ"ב 08/12/2021 14:51

מוצלח וטעים במיוחד עוף עם זיתים ופטריות עוף עם זיתים ופטריות צילום: אורה ארגוב

מתכון לעוף עם זיתים ופטריות / אורה ארגוב

המצרכים לעוף עם זיתים ופטריות:

  • 4 כרעיים עוף
  • 1 קופסת פטריות שלמות
  • 1 קופסת זיתים חרוזים
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מלח בצל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כרכום
  • 2 כוסות מים מהברז
  • חופן כוסברה לפיזור

אופן ההכנה לעוף זיתים ופטריות:

  1. בסיר מרתיחים את הזיתים במשך 10 דקות ושוטפים היטב
  2. מעבירים את הזיתים לקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים
  3. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את העופות מכל הכיוונים עד להשחמה נאה.
  4. מוסיפים לסיר עם העופות את הזיתים ולאח"מ את הפטריות ומערבבים היטב
  5. מוסיפים כ2 כוסות מים מהברז, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על להבה נמוכה במשך כ40 דקות או עד צמצום הנוזלים
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומפזרים כוסברה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;