י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024
מאבק במפעל שמסכן חיים

צפו: פרקי חזנות במחאת החרדים ופעילי איכות הסביבה

רבני אנטוורפן ומאות מבני הקהילה החרדית, לצד פעילי איכות הסביבה בבלגיה, יצאו למחאה נגד מפעל לייצור ועיבוד זהב הממוקם באזור היהודי באנטוורפן, בטענה כי המפעל מזהם את הסביבה וגורם לנזקים ולמחלות המשפיעים לרעה על תושבי האזור. תיעוד

צפו: פרקי חזנות במחאת החרדים ופעילי איכות הסביבה
המחאה באנטוורפן צילום: באדיבות המצלם

מאות תושבי אנטוורפן יצאו היום (ראשון) למחאה נגד מפעל לייצור ועיבוד זהב הממוקם באזור היהודי באנטוורפן, בטענה כי המפעל משתמש בחומרים מזיקים בהיקפים נרחבים, שגורמים לנזקים ולמחלות המשפיעים לרעה על תושבי האזור.

המחאה התקיימה ברחובות מרכזיים שבתוך השכונה החרדית בעיר, בהשתתפות רב העיר הגאב"ד הגאון רבי אהרן שיף ועשרות רבני ודייני הקהילות החרדיות בעיר.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי ב'קול קורא' שפורסם בימים האחרונים קראו כלל רבני הקהילות בעיר לצאת למחאה, ולהבדיל, גם התנועה הירוקה הצטרפה למחאה ופעילים מטעמה יצאו גם הם להפגנה.

בתיעוד מהמחאה שהגיע לידי 'בחדרי חרדים' נראים המוחאים מקשיבים גם לפרקי חזנות שנאמרו לזכר "קורבנות זיהום האוויר".

עוד בנושא:

המפעל שקוטל חרדים; זעקת האלמנה ומאבק העסקנים בנושא

כזכור, בשבוע האחרון דיווחנו ב'בחדרי חרדים' על עסקנים חרדים באנטוורפן שמנהלים מאבק בתקופה האחרונה, נגד מפעל לייצור ועיבוד זהב הממוקם באזור היהודי באנטוורפן, בטענה כי המפעל משתמש בחומרים מזיקים בהיקפים נרחבים, שגורמים לנזקים ולמחלות המשפיעים לרעה על תושבי האזור.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי מי שמנהל את הקמפיין, הוא הרב שלמה זייפמן, ויחד עם פעילי נוספים הוא מנסה למגר את הנזק שנגרם לכאורה לסביבה.

תושב האזור הסביר ל'בחדרי חרדים' כי "הסיבה שהעניין התעורר עכשיו, היא כי בעלי המפעל הגישו לאחרונה בקשה לעירייה לקבל רישיון לעוד 10 שנים, ולכן מנסים עסקנים לסכל את היוזמה. עד עכשיו נשלחו 1700 חתימות לגורמים המוסמכים בעירייה".

בשבת פורסמו עלונים בבתי המדרש, בתוכם הופיעה מפה ועליה היו פרוסות נקודות המציינות תושבים שחלו במחלת הסרטן באנטוורפן. הנתונים על המפה מצביעים כי סביב אזור המפעל, יש הרבה יותר מקרים של חולי.

קרובי משפחתם של שני חברים בקהילה החרדית שנפטרו בשנתיים האחרונות מסרטן, סיפרו כי בהגיעם עם קרוב משפחתם לבית החולים האוניברסיטאי 'לוון' בבלגיה, שאל אותם הפרופסור כמסיח לפי תומו: "האם אתם גרים באזור ליד מפעל הזהב? סוג הסרטן הזה אינו מצוי בקרב משפחות יהודיות, וזה כבר המקרה השני של מחלה באזור זה".

"מה עוד הם יכולים להגיד לי? בעלי מת", אמרה אחת הנשים מהשכונה בראיון לתקשורת המקומית, "נשארתי לבד עם שמונה ילדים". תושבים נוספים שהתראיינו סיפרו: "אנחנו מכירים עשרות אנשים שכולם חלו. כמה קורבנות עוד יהיה? מפעל כזה לא שייך למרכז העיר. אם הממשלה שלנו באמת כל כך מחויבת לאיכות הסביבה, איך ייתכן שהמפעל עדיין יכול לעשות את שלו כאן".

כמו כן, הפתעה נרשמה השבוע כאשר התנועה הירוקה באנטוורפן הצטרפה למאבק, הכניסה פרוספקטים לתיבות הדואר ואף פתחה עצומה באתר הרשמי של התנועה.

 

אנטוורפן איכות הסביבה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד