כ' ניסן התשפ"ד
28.04.2024
"מי היה מאמין?"

לראשונה בעולם: בית כנסת בהודו על שם ראש עיר מכהן בישראל

בית הכנסת נמצא במדינת מניפור שבהודו והוא נקרא 'נחלת רונן' כמחווה על פועלו של ראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט בהעלאת עולי קהילת המנשה וקליטתם. רה"ע פלוט: "מחווה גדולה ומרגשת, מי היה מאמין"

לראשונה בעולם: בית כנסת בהודו על שם ראש עיר מכהן בישראל
בני המנשה בהודו מברכים את רה"ע רונן פלוט צילום: באדיבות המצלם

רונן פלוט יכול להיכנס לספר השיאים של גינס עם טייטל ייחודי של ראש העיר החילוני היחיד בעולם על שמו קרוי, עוד בחייו, בית כנסת בהודו. שמו מתנוסס החל מהיום באותיות גדולות בעברית ובתרגום להודית, על שלט בניין בית הכנסת החדש "נחלת רונן" שנחנך הבוקר בכפר קנגצופן שבמדינת מניפור.

בית הכנסת הוקם בחודשים האחרונים על ידי ארגון "שבי ישראל" בראשות הרב מיכאל פרוינד לטובת כ-300 היהודים שנותרו בקהילת המנשה בכפר קנגצופן, לאחר שהרוב, למעלה 1,000 איש, עלו לישראל בשנה האחרונה ונקלטו בנוף הגליל הודות למאמציו המיוחדים של ראש העיר רונן פלוט. "הקהילה ביקשה להודות לראש העיר רונן פלוט על פועלו המיוחד בהעלאת קהילת בני המנשה וקליטתם בעיר נוף הגליל יחד עם ארגון 'שבי ישראל' בראשות מיכאל פרוינד" סיפר ראש הקהילה בכפר אלקנה נייט.

צבי חאוטה, מנהל קליטת בני המנשה ב"שבי ישראל", הוסיף: "קהילת המנשה בכל הארץ מונה כ-5500 איש שמפוזרים ב-15 ערים, בעיקר בצפון, כאשר הקהילה הגדולה בארץ נמצאת בנוף הגליל ומונה כ-1,300 איש, מרביתם הגיעו במהלך בשנה האחרונה הודות למאמציהם המיוחדים של ראש העיר רונן פלוט ומיכאל פרוינד העומד בראש ארגון 'שבי ישראל'".

בית הכנסת החדש בהודו ע"ש רונן פלוט

קליטת בני המנשה בנוף הגליל הפכה את העיר לבירת הקהילה בארץ ולמוקד משיכה גם למשפחות עולים ותיקים מכל רחבי הארץ: "דלתה של העיר פתוחה לרווחה לכל בנות ובני המנשה בארץ ובהודו. אני רואה בהגעתה של קהילה איכותית זו ברכה גדולה לעיר ולתושביה. מדובר בתושבים טובים, תורמים, חרוצים וכמעט כולם זוגות צעירים עם ילדים קטנים", אמר ראש העיר פלוט וסיפר כי התאהב בקהילה כשהגיע לקבל את פניהם של העולים בנתב"ג וראה אותם יורדים מהמטוס ובאופן ספונטאני כורעים ברך ומנשקים את אדמת ארץ ישראל תוך שהם קוראים תפילת שמע. "מרגש עד דמעות לראות איך היהודים שמרו על יהדותם בהודו במשך אלפי שנים, הם מכירים את התפילות בעל פה, חובשים כיפה ומקיימים אורח חיים דתי".

טקס חנוכת בית הכנסת "נחלת רונן" התקיים היום בהשתתפות מאות מבני הקהילה היהודית. בשל הקושי בחיבור קו אינטרנט בכפר לא ניתן היה לצפות בטקס בשידור חי. אולם חברי הקהילה צילמו סרטונים ותמונות ושלחו אותם לחתן השמחה לראש העיר ולאנשי שבי ישראל: "זאת מחווה גדולה ומאוד מרגשת", אמר פלוט בתגובה.

"מי היה מאמין שבהודו יקרא בית כנסת על שמי? אני מקווה שבקרוב נוכל להעלות לארץ גם את הקהילה הקטנה שנותרה בכפר ובית הכנסת 'נחלת רונן' יישאר מיצג היסטורי שיעיד על הקשר המיוחד של עם ישראל בארץ ובתפוצות. אני לא מכיר עוד מקום שבו ראש עיר שעלה מרוסיה וראש ארגון עלייה שהגיע מארה"ב (מיכאל פרוינד) מביאים ביחד עולים מהודו צאצאים של שבט המנשה".

"ראש העיר רונן פלוט, פועל ימים כלילות לקידום עלייתם של בני מנשה ארצה ולקלוט אותם בחום ובזרועות פתוחות בנוף הגליל, ועל כן הצעתי לראשי הקהילה בהודו לקרוא לבית הכנסת החדש על שמו, והם התלהבו מהרעיון והחליטו בטקס חנוכת הבית של בית הכנסת לקרוא לו "נחלת רונן", מסר מיכאל פרוינד, יו"ר ומייסד ארגון שבי ישראל הפועל מזה שנים להעלאתם של בני המנשה. "כמו כל בית כנסת בעולם, גם הוא פונה לכיוון ירושלים וכולי תקווה שבקרוב נזכה לראות את כל בני המנשה חוזרים לעמם ולארצם", הוסיף.

רונן פלוט נוף הגליל בית כנסת הודו בני מנשה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד