מהמטבח המרוקאי
מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי
'חצילים', כל כך המון דברים ניתן להכין מהם, אם בבישול אם באפייה, סלטים או מנה שלמה, מתכון מעולה לחצילים מטוגנים המתבשלים ברוטב עגבניות עסיסי, מגיעים מהמטבח המרוקאי ונקראים 'דרבלי'
![מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי](https://storage.bhol.co.il/articles/257384_tumb_800X480.jpeg)
חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי צילום: נועם זיגדון
מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות – דרבלי
המצרכים לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות – דרבלי:
- 2 בצלים חצויים ופרוסים
- 2 חצילים בינוניים פרוסים בעובי 2-3 ס"מ (אפשר לקלף )
- 2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1 ס"מ
- 5 שיני שום פרוס
- 1 כף רסק
- 3 כפות שמן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כף אבקת מרק עוף
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית קימל טחון
- 1 כפית כמון
- ¼ כף מלח
- מים לפי הצורך
- פטרוזיליה קצוצה
לטיגון החצילים :
- קמח + מלח
- ביצים
אופן ההכנה לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות – דרבלי:
- טובלים את החצילים בקמח, אחר כך בביצה ומטגנים בשמן עד לקבלת גוון שחום.
- מוציאים על נייר סופג ומכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את השום ומטגנים כשתי דקות
- מוסיפים את הפפריקה, רסק עגבניות וכוס מים ומשחימים מעט
- מתבלים בכמון, קימל, מלח ואבקת מרק עוף ומערבבים היטב
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהם מניחים את החצילים המטוגנים
- מוסיפים מים עד לגובה החצילים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עד לצמצום נוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: כוכבה כהן
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות