י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024
מהמטבח המרוקאי

מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי

'חצילים', כל כך המון דברים ניתן להכין מהם, אם בבישול אם באפייה, סלטים או מנה שלמה, מתכון מעולה לחצילים מטוגנים המתבשלים ברוטב עגבניות עסיסי, מגיעים מהמטבח המרוקאי ונקראים 'דרבלי' 

מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי
חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי צילום: נועם זיגדון

מתכון לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות – דרבלי

המצרכים לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות – דרבלי:

  • 2 בצלים חצויים ופרוסים
  • 2 חצילים בינוניים פרוסים בעובי 2-3 ס"מ  (אפשר לקלף )
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 5 שיני שום פרוס
  • 1 כף רסק
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית קימל טחון
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כף מלח
  • מים לפי הצורך 
  • פטרוזיליה קצוצה

לטיגון החצילים :

  • קמח + מלח
  • ביצים

אופן ההכנה לחצילים מטוגנים ברוטב עגבניות – דרבלי:

  1. טובלים את החצילים בקמח, אחר כך בביצה ומטגנים בשמן עד לקבלת גוון שחום.
  2. מוציאים על נייר סופג ומכינים את הרוטב.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את השום ומטגנים כשתי דקות
  3. מוסיפים את הפפריקה, רסק עגבניות וכוס מים ומשחימים מעט
  4. מתבלים בכמון, קימל, מלח ואבקת מרק עוף ומערבבים היטב
  5. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהם מניחים את החצילים המטוגנים
  6. מוסיפים מים עד לגובה החצילים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה
  7. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45  דקות עד לצמצום נוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: כוכבה כהן

מאת: נועם זיגדון

מתכון חצילים רוטב עגבניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד