1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

קיץ בא: זה הזמן למתכוני סלטים מרעננים

מחפשת מתכוני סלטים בריאים? • פירות וירקות, רטבים ופירות יבשים – כל הבריאות בקערה אחת • באדיבות השף מאיר רוזנברג, ממלון 'רימונים גלי כנרת'
תמי גיל, בחדרי חרדים, כ"ח ניסן תשע"ג 08/04/2013 16:38

סלט. צילום ארכיון סלט. צילום ארכיון



סלט סלרי:

חומרים

1 יח' סלרי (נקי מעלים, רק גבעולים)
5 יח' תפוח עץ גראנד (מקולפים)
כוס משמש מיובש
כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס תרכיז תפוזים
4 כפות סילאן
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
3 כפות סויה
1/4 כפית שמן שומשום
מלח

אופן ההכנה:

• חותכים את התפוחים והמשמש לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי, ומערבים את כול המוצרים יחד.

• נותנים לסלט "לנוח" לפחות חצי שעה לספוג טעמים.

סלט חצילים מזרחי:

חומרים

1 ק"ג חצילים
½ כוס כוסברה
½ כוס פטרוזיליה
2 יח' לימון
כף שום כתוש
¼ פלפל חריף
1 יח' פלפל אדום
1 יח' פלפל צהוב
כף פפריקה
1/2 כפית כמון
½ כפית הל טחון
כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן זית
½ כוס מים
שמן לטיגון

אופן ההכנה

• חותכים את החצילים לקוביות.

• את שאר החומרים טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

• מטגנים את החצילים, לאחר שהם מתקררים מערבבים אותם עם הרוטב.

סלט. צילום ארכיון
סלט. צילום ארכיון


סלט גזר קוריאני:

חומרים

½ ק"ג גזר
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ
כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט שאטה גרוסה (במידה ורוצים את הסלט חריף, לא חייב)
מלח

אופן ההכנה

• חותכים את הגזר לרצועות, מערבבים את החומרים יחד ומגישים לאחר שעה.

כרוב בתחמיץ:

חומרים

1 יח' כרוב לבן
4 יח' שיני שום
כף פלפל אנגלי
5 יח' עלי דפנה
צרור שמיר
צרור בזיליקום
3 ליטר מים
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מיץ לימון
4 כפות סוכר
כף מלח
מעט פלפל חריף

אופן ההכנה

• חותכים את הכרוב.

• מבשלים את חומרי הטעם.

• לאחר שהנוזל מתקרר יוצקים על הכרוב, ומשאירים במקרר למשך 24 שעות לספיגת הטעמים.
מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;