י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024

קמ"ח תפעיל מרכז תעסוקה לציבור החרדי בירושלים

העמותה זכתה במכרז של עיריית ירושלים, והיא תפעיל מרכז הצפוי לתת מענה לכ-4,000 איש בשנה • בנט: "חייבים לעבור לפסים של הידברות. נפתח מרכז דומה בבני ברק"

חרדים בשוק תעסוקה. צילום: פלאש 90
חרדים בשוק תעסוקה. צילום: פלאש 90

עיריית ירושלים סיימה השבוע את ההליכים לבחירת מפעיל מרכז ההשמה החדש לתעסוקת חרדים בירושלים, ובחרה בעמותת קמח (קידום מקצועי חרדי) כזכיין שיפעיל את המרכז.

במסגרת המכרז שקיימה העירייה, תוך 3 חודשים יוקם המרכז להשמת חרדים בשוק העבודה. המרכז יוקם במיקום מרכזי ונגיש בעיר, והוא ייתן מענה לכ-4000 איש בשנה, תוך שהוא מבצע כ-1500 השמות תעסוקה.

התכנית החדשה לשילוב חרדים בשוק העבודה באה במטרה להגדיל את שיעורם בכוח העבודה במשק. במסגרת התכנית, יופעל מרכז תעסוקתי להשמת חרדים בשוק העבודה, בהיקף תקציבי של 48 מיליון ₪ לשלוש שנים עם אופציה לשנתיים נוספות. את התכנית יזם משרד הכלכלה בשיתוף משרד האוצר יחד עם עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים.

במרכז ההכוונה יקבלו המשתתפים מגוון שירותים שיסייעו להם להשתלב בשוק התעסוקה, ובין השאר: אבחון מקצועי, הכוונה מקצועית, ייעוץ למסלולים מקצועיים על פי כישוריהם, סדנאות לכישורים נדרשים לשוק העבודה, ליווי בלימודים ובתעסוקה. בנוסף יקבלו המשתתפים ייעוץ והכוונה ללימודים: הכשרה מקצועית, לימודים אקדמיים, השלמות מקצועיות.

כל משתתף יקבל סיוע ותמיכה בכלים מקצועיים מתחילת התהליך ועד השמתו בשוק העבודה. בנוסף התכנית כוללת תמריצים למעסיקים בגין העסקת עובדים מקרב האוכלוסייה החרדית, וכן מימון להכשרות פנים-מפעליות.

לדברי שר הכלכלה נפתלי בנט: "השיח מול הציבור החרדי חייב לעבור לפסים של הידברות ושל עשייה, וכך הנחיתי את משרד הכלכלה עם כניסתי לתפקיד. פתיחת מרכז ההכוון הוא צעד נוסף בפעולות משרד הכלכלה לקידום התעסוקה בקרב האוכלוסייה החרדית. בנוסף למרכז בירושלים ייפתח בקרוב מרכז נוסף בעיר בני ברק. כמו כן המשרד מקדם בימים אלו תכנית רחבת היקף לשילוב בתעסוקה של חרדים בהיקפים כספיים אדירים והקמת מרכז הכוון זה הוא רק ההתחלה. אנחנו נמצאים בהדברות יום יומית עם כל הגורמים הרלוונטיים: הגופים הממשלתיים, נציגי המעסיקים וכמובן נציגי החרדים שיודעים טוב יותר מכולנו כיצד לגרום לתכניות האלו לעבוד. הפרויקט הנוכחי הוא דוגמא נפלאה להוצאה לפועל של שיתוף פעולה כזה".

ראש העיר ירושלים ניר ברקת אמר כי הדרך לשילוב המגזר החרדי במעגל העבודה, הוא באמצעות פעילות משותפת, של שילוב הכוחות והגופים, בהידברות והבנה. "עיריית ירושלים פורצת דרך בתחום זה וכמי שמכיר את הנושא מקרוב אני יודע עד כמה ישנה נכונות בקרב הציבור החרדי להשתלבות ולפעילות בתחומי התעסוקה. שילוב חלק גדול יותר מהמגזר החרדי בשוק התעסוקה יהווה בשורה של ממש לתושבים ולעיר עצמה". ראש העיר שיבח את התגייסות ממשלת ישראל להצלחת המהלך, את משרד האוצר, משרד הכלכלה ואגף לתעסוקה בעיריית ירושלים, על שיתוף הפעולה המבורך להשגת המטרה החשובה.

המרכז יוקם על בסיס תכנית מפת"ח – מרכזי פיתוח תעסוקת חרדים, אשר פותחה והופעלה מספר שנים על ידי תב"ת – תנופה בתעסוקה, שותפות בין ג'וינט ישראל והממשלה לפיתוח תכניות קידום תעסוקה והסבתן מתכנית במתכונת ניסיונית מצומצמת לתכנית לאומית רחבה. ייחודיות המרכז החדש מתבטאת בכך, שלראשונה, יוקצו משאבים משמעותיים לטיפול הן בצד היצע העובדים והן בצד הביקוש לעובדים.

עמותת קמח נבחרה להקים את המרכז להשמת חרדים בשוק העבודה לאחר הליך מכרז ארוך ומקצועי שנוהל בעיריית ירושלים, בו התבקשו המציעים לעמוד בקריטריונים מקצועיים מחמירים. לאחר קבלת כלל ההצעות, וועדה מקצועית בראשות מנכ"ל העירייה דנה בכל ההצעות ובחנה את עמידתם בתנאים השונים.

עיריית ירושלים, באמצעות הרשות העירונית לתעסוקה, תפקח על פעילות המרכז ותוודא כי יפעל להשגת היעדים שהוגדרו - במטרה להביא לשילוב מרבי של האוכלוסייה החרדית בעולם התעסוקה.

נדגיש כי המכרז יצא לדרך כבר בימיו של שר התמ"ת שלום שמחון.
ירושלים תעסוקה קמח חרדים כלכלה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד