י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024
גאווה ישראלית

ניסוי במימון סוכנות החלל הישראלית יוצא לירח

לקראת החזרה לירח: החללית אוריון מוכנה לשיגור משימת ארטמיס-1 ועל סיפונה הבובות זוהר והלגה, אשר יבדקו את ההגנה מקרינה באמצעות אפוד ה-AstroRad הישראלי. יש סיכוי גבוה שהאסטרונאוטים והאסטרונאוטיות של נאס"א יעשו שימוש בחליפה במשימות ארטמיס המתוכננות בעשור הקרוב, המתוכננות להנחית לראשונה מזה 50 שנה אדם על הירח

ניסוי במימון סוכנות החלל הישראלית יוצא לירח
החללית אוריון צילום: נאס"א

אפוד ה-AstroRad, שפיתחה StemRad הישראלית בתמיכת סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, מגן על גופם של אסטרונאוטים בחלל העמוק בדרכם לירח ולמאדים.

ניסוי משותף של סוכנות החלל הישראלית עם מקבילתה הגרמנית יבדוק את מידת ההגנה שהחליפה מספקת בפני קרינה בחלל. אם הניסוי יצליח, יש סיכוי גבוה שהטכנולוגיה תהפוך לסטנדרט במשימות חלל עמוק עתידיות לירח ולמאדים.

שילוב טכנולוגיה ישראלית בארטמיס-1 סולל את הדרך לחברות חלל ישראליות נוספות לשילוב במשימות ארטמיס העתידיות ושם את ישראל על מפת שחקניות החלל המובילות בעולם

הושלמו ההכנות לניסוי MARE, ניסוי משותף של סוכנות החלל הישראלית וסוכנות החלל הגרמנית, בשותפות מדעית עם נאס"א. בטקס חגיגי, נאס"א העבירה את משגר ה-SLS לכן השיגור, לאחר שהושלמה גם ההרכבה של הבובות זוהר והלגה והתקנתן על חללית האוריון, שתשוגר לחלל במשימת ארטמיס-1. הניסוי יבחן את מידת ההגנה בפני קרינה של אפוד ה-AstroRad, שפיתחה StemRad הישראלית בתמיכת סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה.

הניסוי יתבצע באמצעות השוואת מדדי הקרינה שספגו הבובות "זוהר" הישראלית ו"הלגה" הגרמנית, כאשר רק זוהר תלבש את אפוד ההגנה AstroRad. הניסוי, במימון משותף של סוכנויות החלל הישראלית והגרמנית (DLR), מבוצע ע״י נאס״א בסיוע לוקהיד מרטין (יצרנית החללית אוריון), והוא מתקיים לאחר סדרת ניסויים ארגונומיים באפוד שבוצעו ע"י אסטרונאוטיות בתחנת החלל הבינלאומית. אם האפוד יצליח להתמודד עם הקרינה בחלל העמוק, יש סיכוי גבוה שהאסטרונאוטים והאסטרונאוטיות של נאס"א יעשו שימוש בחליפה במשימות ארטמיס המתוכננות בעשור הקרוב, המתוכננות להנחית לראשונה מזה 50 שנה אדם על הירח.

הילה חדד חמלניק, מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אמרה: "תעשיית החלל הישראלית מוכיחה שוב כמה ישראל משמעותית ומשפיעה בתחום החלל, ועד כמה חשוב להמשיך ולהשקיע בתחום זה. סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות והמדע הצליחה, בזכות היחסים המיוחדים של ישראל עם ארה"ב ועם נאס"א, לקדם את הניסוי החשוב הזה, שהצלחתו תיתן פתרון חשוב שבלעדיו האנושות לא תוכל להגיע לירח ומעבר לו ההבטחה המגולמת בטכנולוגיה הישראלית שפיתחה סטמראד עשויה להעניק לאסטרונאוטים את תרומתה הייחודית של ישראל להגנה בפני קרינה בחלל, ולסלול את הדרך לחברות חלל ישראליות נוספות".

ד"ר אורן מילשטיין, מנכ"ל ומייסד חברת "StemRad": "הצוות שלנו עבד קשה מאוד כדי לפתח, לעצב, ולשפר את AstroRad ואנו בטוחים שהחליפה תצליח לעמוד בהבטחה ולהתמודד עם האתגרים שמשימת ארטמיס-1 מעמידים בפניה. אני גאה בטכנולוגיה שלנו ובזכות שניתנה לי להביא פיתוח כחול-לבן עד לירח".

אורי אורון, מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה: "תוכנית ארטמיס, המסמנת את חזרתן של טיסות מאוישות אל הירח ואף מעבר לו, היא מהאתגרים הגדולים ביותר שהאנושות הציבה לעצמה. גאווה גדולה לראות את StemRad, בשותפות עם NASA ו-DLR חלק מאתגר זה, ואני בטוח כי גופים וחברות נוספות ייקחו חלק בהמשך הדרך".

 

חללית חללית ישראלית חלל גרמניה משרד המדע

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד