כ"ח ניסן התשפ"ד
06.05.2024

מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות

מתכון לסלט חצילים מבושל המגיע מהמטבח הטורקי ומשולב בגמבות אדומות, בצל, עגבניות, פלפל חריף ושום, בתיבול מוצלח וטעים 

מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות
סלט טורקי צילום: אתי זוהר

מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות / אתי זוהר

המצרכים לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות:

  • 1 חציל גדול
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גמבות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 6 עגבניות גדולות מקולפות חתוכות לקוביות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית מרק עוף
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות:

  1. חותכים את החציל לקוביות קטנות מצפים במעט שמן זית וצולים קלות (לא צריך להשחים ממש, רק להתרככות)
  2. ניתן לעשות זאת בתנור או בנינגה.
  3. בסיר או מחבת רחבה מטגנים את קוביות הבצל, הגמבות והפלפל החריף
  4. מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים היטב עד לריכוך העגבניות ושאר הירקות
  5. מוסיפים כף פפריקה, רבע כפית כמון, כפית מרק עוף, מעט פלפל שחור גרוס, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כף סוכר ו1 כוס מים
  6. נותנים להכל להתבשל על אש בינונית עד שהרוטב מעט מצטמצם ומערבבים מידיי פעם
  7. טועמים אם חסר מלח ומוסיפים מעט.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון סלט חצילים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד