י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

נס פח השמן: אוכלים מטוגנים ולא משמינים

זה הזמן לחשוב על הקלוריות של המטוגנים • ב"דוד משה" טוענים: טיגנת? זה לא מחייב עלייה במשקל • איך זה עובד?

אילוסטרציה: צילום ארכיון
אילוסטרציה: צילום ארכיון



חג החנוכה הוא החג של המאכלים המטוגנים. לקראת החג מגיעים לשווקים תפוחי האדמה הראשונים של אסיף החורף בשדות הנגב.

בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי אדמה 'דוד משה', ממליצים למי שמכינים לביבות לבחור תפוחי אדמה המתאימים לטיגון. הזנים המתאימים לטיגון סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית. "זני תפוחי אדמה מהנגב מאפשרים טיגון מבלי לספוג את כל הקלוריות", הם טוענים.

הזנים המתאימים ביותר לטיגון הם דזירה, רודיאו, רוזנה, מוצארט ומניטו. תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים" או קמחיים.

אפשר לגוון בלביבות תפו"א-גזר צבעוניות, המוסיפות טעם מתקתק והמון ערכים תזונתיים. גזר "דוד משה" מהנגב המערבי עשיר בחומר הנקרא בטא קרוטן, שהוא החומר שמשמש ליצירת ויטמין A. כדי לשלב את הגזרים בלביבה יש להוסיף לתערובת גזר ביחס של 1 גזר על כל 2 תפו"א בינוניים.

זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ'יפס נארזים באריזה אדומה על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.

מתכון מומלץ:

המצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה דוד משה
פרוסת לחם עבה
1 כוס חלב
2-3 ביצים
1 כף קמח מנופה
1 כפית אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:

• קולפים את תפוחי האדמה ומרסקים במגרדת דקה לתוך קערה עם מים קרים. מסננים וסוחטים היטב.

• בסיר קטן שמים את החלב והלחם ומביאים לרתיחה. מפוררים את הלחם ומערבבים היטב עם תפוחי האדמה.

• מחממים שמן במחבת, שמים כף מעיסת תפוחי האדמה ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון צהוב-חום.
חנוכה לביבות קלוריות תפוחי אדמה דוד משה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד