כ"ז ניסן התשפ"ד
05.05.2024
בעקבות הרפורמה המשפטית

משפטנים במשרדי הממשלה מאיימים בסכסוך עבודה

יו"ר איגוד המשפטנים יצחק גורדון מאיים בסכסוך עבודה בעקבות קידום הרפורמה במערכת המשפט. גורדון: "בזמן הקרוב יוחלט אם נידרש כבר להכריז בפועל על סכסוך העבודה". גם ארגון הפרקליטים מאיים בסכסוך עבודה

משפטנים במשרדי הממשלה מאיימים בסכסוך עבודה
יריב לוין צילום: Yonatan Sindel/Flash90

יו"ר איגוד המשפטנים יצחק גורדון שיגר הבוקר (שלישי) לשר המשפטים יריב לוין אזהרה לפני הכרזה על סכסוך עבודה בעקבות קידום הרפורמה במערכת המשפט, כך דווח ב'חדשות 12'. יצוין כי היועצים המשפטיים למשרדי הממשלה כלולים בתוך המשפטנים בשירות המדינה, וחקיקת הרפורמה נוגעת במידה רבה אליהם.

יו"ר האיגוד יצחק גורדון טען כי בימים אלה "מוטלים על הכף עתידנו האישי, המקצועי והתעסוקתי, מקום עבודתנו ועצם קיומו, מהותו ומעמדו של השירות המשפטי הציבורי שבו גדלנו, שאנו שייכים אליו, שאנו מאמינים בו ועובדים בו לטובת הציבור מתוך תחושת שליחות ומחויבות למדינה ולחברה הישראלית".

לדברי עו"ד גורדון בהתאם להתפתחויות בזמן הקרוב מול המדינה, "יוחלט אם נידרש כבר להכריז בפועל על סכסוך העבודה ולהיערך לנקיטת צעדים ארגוניים".

בתוך כך, יו"ר ארגון הפרקליטים, עו"ד אורית קורין, הודיעה גם היא על כוונת הארגון להודיע על סכסוך עבודה "לשם התגוננות מפני ההשלכות של צעדי החקיקה".
בהודעתה ציינה עו"ד קורין כי צעדי המנהל שנמצאים כעת על השלחן מקודמים ללא כל הידברות מוקדמת עם הארגון. יו"ר ארגון הפרקליטים טענה כי, "הצעדים הללו, ככל שיושלמו, יפגעו בוודאות ובאופן חמור בתנאי העבודה והשירות של פרקליטי המדינה, בביטחונם התעסקותי וביחסים הקיבוציים מול המדינה".

קורין הוסיפה: "מכלול צעדי החקיקה יביאו לייתור הייצוג המשפטי של המדינה על ידי הפרקליטות, לפגיעה קשה בייצוג המדינה שתהפוך למיקור חוץ של עמדת המדינה בבתי המשפט ובכלל הערכאות. לדבריה, "תפקיד הפרקליטים הוא להגן ולייצג את עמדת המדינה בערכאות השונות והצעדים האלו ימנעו מהפרקליטים את היכולת להגן על האינטרסים החשובים של המדינה או אפילו להשמיע עמדתם".

כזכור, החבילה הראשונה ברפורמה המשפטית של השר לוין תכלול את ארבעת השינויים הבאים:

• שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים: ייצוג שווה לשלוש רשויות השלטון בוועדה, שקיפות מלאה בעריכת שימוע ציבורי בוועדת החוקה.

• פסקת ההתגברות: תתאפשר פסילת חוקים רק בהרכב מלא ורוב מיוחד של השופטים. פסקת התגברות ברוב של 61. לא תהיה התגברות של אותה הכנסת אם נפסל חוק פה אחד.

• ביטול עילת הסבירות והחזרת יכולת ההחלטה לממשלה הנבחרת.

• חוק היועמ"שים: היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה ימונו על ידי הממשלה וייצגו את עמדת הממשלה.

יריב לוין הרפורמה המשפטית מערכת המשפט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד