כ"ג ניסן התשפ"ד
01.05.2024
שנה שנייה ברציפות

הכלכלה פורחת: שיא כל הזמנים ביצוא הישראלי

היצוא בשנת 2022 חצה את רף ה-166 מיליארד דולר – גידול של למעלה מ-15% לעומת אשתקד | מדובר בשנת שיא שנייה ברציפות בהיקף היצוא הישראלי ושנה שנייה בה הגידול בהיקף היצוא הישראלי תוך שנה אחת עומד על יותר מ-15%

הכלכלה פורחת: שיא כל הזמנים ביצוא הישראלי
ייצוא סחורה צילום: pixsabay

על פי ניתוח מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, היצוא בשנת 2022 חצה את רף ה-166 מיליארד דולר – גידול של למעלה מ-15% לעומת אשתקד.

מדובר בשנת שיא שנייה ברציפות בהיקף היצוא הישראלי ושנה שנייה בה הגידול בהיקף היצוא הישראלי תוך שנה אחת עומד על יותר מ-15%.

בנוסף, זוהי השנה השנייה בלבד בהיסטוריה של הכלכלית הישראלית בה יצוא השירותים עולה על יצוא הסחורות, זאת לצד המשך גידול משמעותי גם ביצוא הסחורות.

הסקטורים המובילים ביצוא הסחורות הם מיכון ומכשור חשמלי ומכני, מוצרי תעשיות הכימיקלים והתרופות וציוד אופטי ורפואי.

מדינות היעד המובילות ליצוא: ארה"ב, בריטניה, סין, הודו ואירלנד.

יצוא הסחורות והשירותים מישראל הסתכם בשנת 2022 בכ-166 מיליארד דולר, זאת על סמך נתוני היצוא בפועל. 

במינהל סחר חוץ מציינים כי מדובר בגידול משמעותי של מעל 15% לעומת שנת 2021 בה הסתכם היצוא בכ-144 מיליארד דולר, נתון שגם הוא היה שיא לשעתו. 

במינהל מציינים עוד כי בשנת 2022 נמשכה המגמה שהחלה בשנת 2021 בה לראשונה, יצוא השירותים עלה על יצוא הסחורות. כך שגם בשנת 2022, היקף השירותים היוו כ-52% מכלל היצוא הישראלי וזאת לעומת כ-48% ליצוא סחורות. שירותי תכנות ושירותי מחקר ופיתוח ממשיכים להוביל את רשימת השירותים המיוצאים ביותר, עם 23.2% ו-8.4% בהתאמה (מכלל היצוא). 

גם בגזרת הסחורות ישנן חדשות טובות, כאשר היקף יצוא הסחורות מישראל לשנת 2022 גדל בהיקף משמעותי של כ-15% לעומת שנת 2021. הגידול המשמעותית בתחום הסחורות נרשם ביצוא כימיקלים ומוצרי תעשיות כימיות (+50.6%), יהלומים (+24.2%), ומכשור אופטי, רפואי ואחר (+11.4%). מלבד סקטורים אלו, נרשמה עלייה ביצוא מרבית הסחורות והמגזרים. 

בשנת 2022 עיקר היצוא (37.4%) מופנה לשוקי אמריקה, 36.8% לשווקים באירופה וכ-23.6% לשוקי אסיה.

המדינות המרכזיות אליהן נרשמה צמיחה מרשימה מבחינה נומינלית בייצוא בשנת 2022 הן: ארה"ב (+12.4%), בריטניה (+57.5%), אירלנד (+80.9%), ברזיל (+53.4%), הודו (+86.3%), קנדה (+72.3%), טורקיה (+23%), סין (+7.3%), איטליה (+12%), צרפת (+26.6%), והפיליפינים (+97.2%).

ממשרד הכלכלה נמסר: "היצוא הישראלי מצליח לעמוד באתגרים הניצבים בפניו. משרד הכלכלה והתעשייה ימשיך לסייע לחברות הישראליות להרחיב את פעילותן הגלובלית הקיימת, לצד פריצה לשווקים חדשים באמצעות מערך הנספחים הכלכליים, כינון הסכמי סחר עם שותפים חדשים וחיזוק ופיתוח היחסים עם השותפים הקיימים. אנו מתכוונים לחזק עוד יותר את הייצוא הישראלי באמצעות הסכמי סחר חדשים ומשודרגים עם מדינות רבות ובאמצעות השקעות בחברות ישראליות שיגדילו את הייצוא לעולם – ויכניסו לישראל כספים רבים שיטיבו עם אזרחי ישראל".

מנהל מינהל סחר חוץ, אוהד כהן, ציין: "היצוא הישראלי, גם השנה שמר על יציבות וצמיחה ובכך איפשר לתעשייה הישראלית לעמוד במגוון אתגרים, זאת בסיוע מערך הליווי והסיוע של ניספחות וניספחי מינהל סחר חוץ הפועלים ב-55 מרכזי הסחר בעולם. בסיועם, גם השנה, נפעל לפריצה לשווקים חדשים ומשיכת השקעות חדשות לישראל".

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מגבש ומוביל את מדיניות סחר החוץ של מדינת ישראל במטרה להגביר את כושר התחרות של התעשייה הישראלית. המינהל מפעיל מערך נציגויות כלכליות ב-55 מהמרכזים הכלכליים החשובים בעולם, אשר תפקידן להגדיל ולגוון את היצוא הישראלי, למשוך השקעות זרות לישראל ולקדם את היחסים הכלכליים של ישראל עם הכלכלות החשובות בעולם. 

 

 

 

כלכלה כלכלה בישראל יצוא סחורות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד