מתכון לבשר עם פטריות ברוטב משגע
מנה עיקרית לסעודת החג או השבת עם תבשיל פרוסות בשר ופטריות ברוטב משובח ומלא עניין מתובל בטוב טעם ומתאים להגשה לצד אורז לבן
![מתכון לבשר עם פטריות ברוטב משגע](https://storage.bhol.co.il/articles/32295_tumb_800X480.jpeg)
בשר עם פטריות ברוטב משגע צילום: אתי זוהר
מתכון לבשר עם פטריות ברוטב משגע / אתי זוהר
המצרכים לבשר עם פטריות ברוטב משגע:
- נתח של בשר כתף מספר 5
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 1 קופסת פטריות שלמות (שימורים)
- 1/2 כף סילאן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מעט צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)
- 1 כפית גדושה מרק עוף
- קמצוץ מלח
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לבשר עם פטריות ברוטב משגע:
אופן שליקת הבשר:
- מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד שלוש שעות .
- מקררים את הבשר בלי הנוזלים במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
- למחרת חותכים את הבשר לפרוסות
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד במשך כ5 דקות
- מוסיפים את יתר המצרכים מלבד המים והבשר ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים גם את המים הרותחים ומערבבים לאיחוד
- מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמסמיך
- מסדרים את פרוסות הבשר בתוך הרוטב. אם חסר מים מוסיפים מעט ( צריך להיות שלוש רבעי גובה מים מעל הבשר)
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית במשך כ 25 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מידי פעם משקים את הבשר ברוטב
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות