1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים

כל האוכל דג • מתכון לחג: קרפיון ביין לבן

אחת המנות המשמעותיות יותר בליל ראש השנה היא מנת הדג • מגזין טעימות עם מתכון לדג חגיגי, מתוך כתבת הדגים של השפית תמי פיליפ
תמי פיליפ, כ"ז אלול תשע"ד 22/09/2014 14:33

צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

קרפיון ביין לבן, עגבניות שרי ורוזמרין
מאת: תמי פיליפ, מגזין טעימות

פרווה, קל ומחומרים זמינים.
זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 40 דקות.
דג שלם במשקל 1 ק"ג

1 דג קרפיון שלם נקי במשקל 1 ק"ג
עלים מענף רוזמרין טרי
10 עגבניות שרי חצויות
15 שיני שום פרוסות
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 לימון פרוס לפרוסות – לבחירה

אופן ההכנה:
שוטפים את הדג, מייבשים ומניחים בתבנית אפייה. פורסים את הדג לפרוסות כמעט עד הסוף כדי להקל על הגשת המנות.

ממלאים את בטן הדג בעגבניות שרי, בעלי רוזמרין ובפרוסות שום, ואת יתרת הירקות מפזרים בתבנית האפייה.

מערבבים יין לבן, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, יוצקים מחצית מהכמות בתוך בטן הדג ואת היתרה על הדג.

מפזרים בתבנית פרוסות לימון.

מכסים את התבנית ואופים ב-200 מעלות כ-30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות.

את הכתבה המלאה הכוללת מתכוני דג נוספים וטיפים לרכישת דגים, וכמובן עוד המון מתכונים מופלאים לחג ניתן למצוא במגזין החגים של 'טעימות': שף אבי שטייניץ מבשל לכבוד חול המועד סוכות ארוחות קדרה מגוונות • השפית פיליס גלזר מכינה מאכלים מעולים מסילקא, כרתי, לוביה ועוד • תמי פיליפ מגישה מתכוני דגים מוצלחים לגיוון ארוחות החג • מרילין איילון אופה עוגות תפוחים בווריאציות שונות • הקונדיטורית קלרה פטל מדגימה צעד אחד צעד הכנת רוטב קרמל • מרילין איילון עורכת היכרות עם המטבח הפולני • רבקה שיינין מכינה מראש רטבים נפלאים להכנה מהירה של בשרים, עופות ודגים • ועוד המון הפתעות!

מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.

ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות: לחץ כאן
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520


צילום שער: בועז לביא. סגנון: ענת לבל.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;