כ' ניסן התשפ"ד
28.04.2024
הידעתם?

זו כמות הקלוריות שיש במאכלי חג החנוכה

סופגנייה רגילה מטוגנת מכילה כ-400-500 קלוריות; הדבר תלוי בגודל הסופגנייה ובכמויות הסוכר והמילוי | לביבה מטוגנת מכילה כ-220 קלוריות, וכ-14 גרם שומן | בכפית אחת של אבקת סוכר או ריבה יש כ-20 קלוריות

זו כמות הקלוריות שיש במאכלי חג החנוכה
סופגניות מושלמות לחנוכה צילום: נועם זיגדון

חגים, מועדים וחגיגות הם הזדמנות טובה ליהנות עם משפחה וחברים, לחגוג מסורות, לשמוח ולנוח. אך הם גם מזמנים אתגרים בשמירה על תזונה בריאה. במשרד הבריאות מדגישים כי חשוב, גם בחגים, לבחור בתזונה מאוזנת ובריאה, להמעיט באכילת מאכלים שומניים ומלוחים ולהשתדל לשלב פעילות גופנית בחגיגות.

ריכזנו כמה עובדות על שמנים ומאכלי החג:

שמנים ושומנים הם מרכיב חשוב וחיוני לתזונת האדם, אך בחירת סוג השמן אותו אנו צורכים עשוי להשפיע רבות על בריאותנו ובעיקר על בריאות הלב וכלי הדם.

השמנים והשומנים מכילים כמות גדולה של אנרגיה: גרם אחד של שומן מכיל 9 קלוריות, (כפול מחלבונים ופחמימות). כפית אחת של שמן מכילה כ - 45 קלוריות.

מאכלים מטוגנים סופגים כמות שמן גדולה במהלך ההכנה ולכן הם עתירי אנרגיה. כתוצאה מכך ניתן לצרוך, מבלי לשים לב, כמויות גדולות של אנרגיה.

סופגנייה רגילה מטוגנת מכילה כ-400-500 קלוריות; הדבר תלוי בגודל הסופגנייה ובכמויות הסוכר והמילוי.

לביבה מטוגנת מכילה כ-220 קלוריות, וכ-14 גרם שומן.

בכפית אחת של אבקת סוכר או ריבה יש כ-20 קלוריות.

מומלץ שרק כ-20% עד 30% מצריכת האנרגיה היומית בלבד תהיה משומנים. 

מומלץ שמירב השומנים הנאכלים יהיו משמן רב או חד בלתי רווי, ממקור צמחי או מממרחים על בסיס שומנים אלה (כמו טחינה, מיונז ואגוזים).

בדיאטה בהיקף של כ-2,000 קלוריות יש צריכה של כ-66 גרם שומן, אשר רובם ככולם ממוצרי המזון אותם אנו אוכלים (כמו מוצרי חלב, בשר, ביצים דגים ומשמן המשמש לבישול) 5 עד 15 גרם נוספים יהיו שומנים גלויים, שיגיעו באופן חופשי לתיבול או כתוספת בזמן הבישול.

המקור המומלץ לשומני מאכל הוא שמנים לא רוויים לסוגיהם, נוזליים בטמפרטורת החדר ולרוב צמחיים. השימוש בשומן רווי ממקור צמחי (כמו שמן קוקוס ודקלים) או מהחי (כמו חמאה ושומן שמקורו בבשר) אינו מומלץ.

המלצות לתזונה בריאה לחג:

לציין את החג ואת מסורותיו ולהקפיד על תזונה בריאה.

כדאי לצמצם את כמויות השמן למאכל במהלך ימי החג.

רצוי לאכול סופגנייה או לביבה באחד מימי החג, ולא לאכול אותן בכל שמונת הימים.

אפשר לבחור בסופגנייה או לביבה קטנה, ולהמעיט בתוספות של סוכר, ריבה, וממרחים מתוקים.

להעדיף מזון מבושל, אפוי או מאודה על פני מזון מטוגן.

איך לצרוך פחות קלוריות? 

לביבות ניתן להכין מתפוחי אדמה ולהוסיף קישואים, בטטה, גזר, סלק או ירקות נוספים וכך לגוון בטעם, בצבע ובהרכב התזונתי .

חשוב להוסיף סלט ירקות, מנה עשירה בחלבון וירק מבושל. לקינוח אפשר להוסיף סלט מפירות טריים. 

עדיף לטגן בשמן קנולה ולא בשמנים אחרים. 

לביבות וסופגניות עדיף לאפות במקום לטגן. 

מומלץ לבחור בין לביבה לסופגנייה ביום ולא לאכול את שתיהן באותו יום.

 

חנוכה סופגניות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד