כ"ב ניסן התשפ"ד
30.04.2024
"הָבָה לָּנוּ לֶחֶם וְלָמָּה נָמוּת"

משמש עבור רגישים לגלוטן: כשכרמלי נכנס למטע צמח הקסאסווה • צפו

יצחק כרמלי משתף בסרטון נוסף והפעם מביקורו באוגנדה, שם נכנס למטע של צמח הקסאסווה הידוע כמקורו של הטפיוקה המשמש למאפים עבור חולי הצליאק הרגישים לגלוטן • צפו

משמש עבור רגישים לגלוטן: כשכרמלי נכנס למטע צמח הקסאסווה • צפו
יצחק כרמלי צילום: צילום מסך

פרשת ויגש: "הָבָה לָּנוּ לֶחֶם וְלָמָּה נָמוּת".

טפיוקה - כך קראו לו הילידים של ברזיל ופירושו :לחם הבית. חולי צליאק הרגישים לגלוטן ודאי נתקלו בשם המוזר הזה ממנו אופים מאפים נטולי גלוטן. הטפיוקה אינו צמח, כמו שרבים טועים לחשוב, הטפיוקה הוא מיצוי המופק מצמח הקסאווה.

יתרונו של צמח הקסאסווה, המשמש למקור המזון השלישי בחשיבותו בארצות הטרופיות אחרי האורז והתירס, שהוא יכול לגדול בתנאי קרקע ואקלים קשים ואף בשנות בצורת.

ולפינת ההלכה: על קמחים נטולי גלוטן מברכים "שהכל נהיה בדברו" מלבד קמח הנעשה מאורז עליו מברכים ברכת מזונות.

יצחק כרמלי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד