מתכון לבייגל מוצלח והכי טעים שיש
מחפשים רעיון לסעודת מלווה מלכה? קבלו מתכון לבייגל ביתי עסיסי והכי טעים שיש, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר וגבינות, תקבלו ארוחה חגיגית ומלאת עניין
בייגל ביתי צילום: ניצה בן ישי
מתכון לבייגל מוצלח והכי טעים שיש / ניצה בן ישי
המצרכים לבייגל מוצלח והכי טעים שיש:
לבצק:
- 3.5 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1.5 כוסות מים
לציפוי:
- 4 כפות סילאן
- 4 כפות מים
- 2 כוסות שומשום
אופן ההכנה לבייגל מוצלח והכי טעים שיש:
- בקערה מכניסים קמח, שמרים, סוכר, שמן ומלח ומתחילים ללוש עד לאיחוד
- מוסיפים את המים לאט, בכל פעם קצת וממשיכים ללוש עוד 7 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך ונעים
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- לאחר ההתפחה, ממשיכים בלישה עוד קצת ומחלקים את הבצק ל 7 כדורים
- מכסים במגבת להתפחה נוספת של 15 דק'
- בינתיים מכינים את הציפוי
- בקערה, מערבבים את הסילאן עם המים
- בקערה נפרדת מניחים את השומשום
- מגלגלים כל כדור בצק לגליל, מקפלים לשניים ומסובבים לצורת בורג ואז סוגרים את הקצוות ונוצר עיגול.
- טובלים את הבייגל בקערה עם הסילאן - מכל הצדדים ולאח"מ טובלים בקערת השומשום
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220° ואופים במשך כ 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכננת לעשות הפרשת חלה? מקבץ הלכות הפרשת חלה שחשוב לדעת
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו תגובות