כ"ד ניסן התשפ"ד
02.05.2024
תוצרת חקלאית טרייה בתפזורת

כבר בסוף השבוע: חובת סימון ארץ המקור גם ברכישה דרך האינטרנט

החל מסוף השבוע החובה לסמן את ארץ המקור של התוצרת החקלאית הטרייה הנמכרת בתפזורת (פירות וירקות טריים ומוצרי חלב) תחול גם במכירה באופן מקוון – בעת הרכישה יוצגו לצרכן כל המדינות האפשריות מהן יכולה להגיע התוצרת והצרכן יבחר את המדינות המקובלות עליו

כבר בסוף השבוע: חובת סימון ארץ המקור גם ברכישה דרך האינטרנט
רכישה באשראי באינטרנט צילום: unsplash

החל מתאריך 24.2.24 החובה לסמן את ארץ המקור של התוצרת החקלאית הטרייה הנמכרת בתפזורת (פירות וירקות טריים ומוצרי חלב) תחול גם במכירה באופן מקוון – בעת הרכישה יוצגו לצרכן כל המדינות האפשריות מהן יכולה להגיע התוצרת והצרכן יבחר את המדינות המקובלות עליו.

הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מפרסמת גילוי דעת - לעוסק יתאפשר להציג בשיווק מקוון את ארצות הייצור האפשריות של התוצרת החקלאית המסוימת, ובלבד שתינתן אפשרות נוחה וברורה לצרכן לבחור את ארץ או ארצות הייצור שמהן הוא מעוניין או מסכים לקבל את התוצרת החקלאית.

כאמור, תיקון מס' 65 לחוק הגנת הצרכן נכנס לתוקפו ביום 24.12.23, כאשר הוראות סימון התוצרת החקלאית בנוגע לשיווק מקוון ייכנסו לתוקף ביום 24.2.24.

במסגרת התיקון לחוק, כל העוסקים במכירה קמעונאית מחוייבים לסמן בשילוט בולט וברור את ארץ המקור של התוצרת החקלאית הטרייה הנמכרת בתפזורת. החל מתאריך 24.2.24 החובה לסמן את ארץ המקור של התוצרת החקלאית הטרייה הנמכרת בתפזורת (פירות וירקות טריים, ומוצרי חלב) תחול גם במכירה באופן מקוון (אתרי אינטרנט). 

בעקבות פניות שהגיעו לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, היועץ המשפטי של הרשות, עו"ד אריאל דיאמנט מבהיר את פרשנותו באשר לאופן סימון ארץ הייצור של תוצרת חקלאית בשיווק מקוון.

בשל הייחודיות בשיווק מקוון של תוצרת חקלאית, כפי שהובהר בפניות אל הרשות, כאשר לתוצרת חקלאית מסוימת קיימות מספר ארצות ייצור (מספר ארצות ייבוא או תוצרת המיוצרת בישראל וכן מיובאת מארצות אחרות) העוסק לעיתים אינו יכול לדעת בוודאות מאיזו ארץ ייצור תסופק התוצרת החקלאית בסופו של דבר לצרכן. הדבר נובע מכך שלעיתים קיים פער זמנים בין מועד ההזמנה באתר האינטרנט לבין מועד האספקה לצרכן (המבוקש או האפשרי), או כי העוסק לא יכול לדעת בוודאות מאיזה סניף או מרכז לוגיסטי תיאסף התוצרת החקלאית, העדר ברקודים לכל תוצרת לפי ארץ הייצור וכן קיומה של תחלופה גבוהה בתוצרת החקלאית.

עיקרי גילוי הדעת של היועץ המשפטי של הרשות: בהתחשב בקשיים הייחודיים שהוצגו ביחס לשיווק מקוון של תוצרת חקלאית, וכן בהוראות החוק ותכליתו, במקרה בו קיימת אפשרות ממשית שתוצרת חקלאית מסוימת שתסופק לצרכן תהיה ממספר ארצות ייצור ובמקרה בו לא ניתן בעת השיווק לדעת מהי ארץ הייצור של התוצרת החקלאית שתסופק, יתאפשר לעוסק להציג בשיווק מקוון את ארצות הייצור האפשריות של התוצרת החקלאית המסוימת. זאת, ובלבד שתינתן אפשרות נוחה וברורה לצרכן לבחור את ארץ או ארצות הייצור שמהן הוא מעוניין או מסכים לקבל את התוצרת החקלאית. אפשרות זו יכולה להינתן במגוון דרכים, באמצעות הצגה באתר, שיחה וכיו"ב, כל עוד מתאפשר לצרכן לבחור בעת השיווק את ארץ או ארצות הייצור של התוצרת החקלאית בטרם זו תסופק.

 

 

 

קניות אונליין

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד