כ"ג ניסן התשפ"ד
01.05.2024
בסיור בשדרות

גנץ: "הלחימה מול החמאס תארך זמן. ניכנס לרפיח"

יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ אמר בהצהרה לתקשורת בשדרות: "הניצחון יבוא צעד אחר צעד. אנחנו בדרך אליו, ולא נעצור. אנחנו ניכנס לרפיח. אנחנו נחזור לחאן יונס". על חוק הגיוס: "אסור לנטוע אשליות שכל החרדים והערבים ישרתו מחר בבוקר – אבל אסור גם לוותר על קידום אמיתי של תהליך כזה"

גנץ:  "הלחימה מול החמאס תארך זמן. ניכנס לרפיח"
בני גנץ צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ קיים היום (רביעי) הצהרה לתקשורת בשדרות בסיום ביקור סיעתי בעיר וישיבת סיעה שהתקיימה מוקדם יותר בקיבוץ יד מרדכי.

גנץ אמר: "אנחנו מסיימים ישיבה של סיעת המחנה הממלכתי ביד מרדכי ובשדרות. קיימנו דיון לגבי חיזוק האזור הזה שתמיד היה סמל לעוצמתנו, וימשיך להיות כזה. שמענו מראש העיר דברים מטרידים בנוגע לתקצוב מנהלת תקומה ואנחנו נלך ונטפל בזה. המרחבים הקדמיים, ובהם הנגב המערבי, צריכים להיות בראש סדר העדיפויות בעשור הקרוב. המשימה שלנו – לשנות את המציאות הביטחונית, ולהביא לפחות ל - 10% גידול באוכלוסייה בעשור הקרוב".

ברקע הדשדוש בלחימה אמר: "הלחימה מול החמאס תארך זמן. נערים שנמצאים כעת בחטיבת הביניים, עוד ילחמו ברצועת עזה, כמו באיו"ש ומול לבנון. אבל האמת צריכה להיות ברורה, והראש צריך להיות זקוף על הישיגנו: מבחינה צבאית – חמאס מובס. לוחמיו מחוסלים או מסתתרים. יכולותיו נגדעות, ובמה שנותר נמשיך ונכה. הניצחון יבוא צעד אחר צעד. אנחנו בדרך אליו, ולא נעצור. אנחנו ניכנס לרפיח. אנחנו נחזור לחאן יונס. ואנחנו נפעל בעזה. בכל מקום שבו יהיו יעדי טרור – צה"ל יהיה. חופש הפעולה המבצעי שלנו בעזה – ישאר, ישמר וימומש".

לדבריו, "את ההישג הצבאי, יש להשלים בהישג אזרחי: החזרת התושבים לביתם וצמיחת היישובים. ואת שני ההישגים האלו, יש להשלים בהישג מדיני, להחלפת חמאס ברצועת עזה, ולחיזוק היציבה האזורית של ישראל במזרח התיכון. עלינו לזכור, אנחנו נמצאים בקרב של נחישות לאומית – ואנחנו נהיה יותר נחושים מאויבינו.

משום שאנחנו בלחימה ארוכה, עלינו להסתכל על זירת המלחמה באופן רחב. הצורך הדחוף ביותר מוסרית ולאומית – הוא להשיב את חטופינו. צוות המשא ומתן שלנו עושה מאמצים אדירים. לצד לחץ צבאי, יש חשיבות עליונה גם ללחץ המדיני. שוחחתי על כך גם עם בכירים בארה"ב ובאזור - זה הזמן להפעיל את כל המנופים על חמאס. ראשי חמאס צריכים לדעת שלצד המחיר הצבאי, העולם ומדינות האזור יגבו מהם מחיר כבד אם יכשילו את המתווה שעל הפרק.

ולצד המאמצים בדרום, המשימה האופרטיבית הדחופה ביותר כעת היא להחזיר את תושבי הצפון לבתיהם. ואנחנו נחזיר אותם. יהיה המחיר אשר יהיה – נעמוד בברית שבין המדינה לאזרחיה".

עוד אמר: "איראן ושלוחיה פועלים מסוריה, מלבנון, ומתימן. איראן שמממנת את החמאס והג'יהאד האיסלאמי – אחראית לטרור שפוגע בערינו ובאזרחינו יום-יום. מולה, עלינו לבנות ברית אזורית בהובלה אמריקאית.

עשינו זאת כשבנינו ארכיטקטורה אזורית שמשרתת אותנו כעת בים האדום ובכלל המרחב. ועלינו להרחיב אותה גם בהסכם נורמליזציה מול סעודיה ומדינות נוספות באופן שיביא להיפוך אסטרטגי באזור.

נוכח האיומים של איראן, אזרחי ישראל צריכים לדעת, שהיכולות של מדינת ישראל עולות על כל מדינה במזרח התיכון - בהגנה ובהתקפה. אויבינו מכירים את המציאות הזו היטב, ומבינים את המשמעות. אנחנו נדע להשתמש ביכולותנו בכל מקום, ומול כל איום".

על חוק הגיוס אמר: "אני, כמו חברי גדי איזנקוט, עוסק במתווה השירות שמונה שנים. לא שמונה חודשים, לא שמונה שבועות, לא שמונה ימים – שמונה שנים. השבעה באוקטובר הוכיח: או שנחיה על חרבנו – או שלא נחיה. יש לי כבוד גדול ללימוד התורה שחייב להישמר – ויש לחבריי ולי גם אחריות לאומית על החברה הישראלית כולה. 

האמת פשוטה: אנחנו נהיה שותפים להסכמות על פתרון לשירות – ולא למהלך של פטור משירות. העקרונות שלנו ברורים וידועים: מתווה שירות ישראלי שיכלול הקמת מנהלת שירות שתהיה אחראית על כולם.

יש צורך אחד לכולנו, וצריך להיות חוק אחד לכולנו, ושירות ישראלי לכולנו.
לצד המתווה, יש לעגן בחוק גיוס במספרים משמעותיים, וסנקציות כלכליות נרחבות על מי שיבחרו להפנות עורף להסכמות הלאומיות הרחבות שלנו. אסור לנטוע אשליות שכל החרדים והערבים ישרתו מחר בבוקר – אבל אסור גם לוותר על קידום אמיתי של תהליך כזה.

אם יש מי שמוכן לזנוח את ערך השירות וצורכי הביטחון, ולקדם מתווה השתמטות – הוא ישא באחריות. אנחנו נהיה שותפים מלאים של כל מי שרוצה בתיקון אמיתי – אך לא נסכים להיות שותפים לקומבינה פוליטית שתפגע בצורך לאומי. הה נושא קריטי לביטחוננו ולחברה הישראלית לעשורים קדימה. מי שלא הבין שמשהו גדול השתנה בשבעה באוקטובר, טועה", אמר.

בני גנץ רפיח מלחמת חרבות ברזל שדרות עזה חמאס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד