י"א אייר התשפ"ד
19.05.2024
בביקור בבני ברק

שגריר האיחוד האירופי בבני ברק: "השואה היא כתם אפל שלא יימחה מההיסטוריה"

שגריר האיחוד האירופי בישראל חשף בביקורו יחד עם עשרות שגרירים ב"גנזך קידוש השם": "בעקבות ה-7.10 האיחוד האירופי האיץ את יישום התכנית למאבק באנטישמיות ושמירה על החיים היהודיים ביבשת". "כנציגי האיחוד האירופי והמדינות החברות בו, אנו רואים זאת כחובתנו הקדושה לוודא שהרצח הברוטלי של שישה מיליון גברים, נשים וילדים יהודיים לא יישכח לעולם", אמרו השגרירים באירוע

שגריר האיחוד האירופי בבני ברק: "השואה היא כתם אפל שלא יימחה מההיסטוריה"
דימיטרי טזאנצ'ב, שגריר האיחוד האירופי בישראל נואם באירוע צילום: יעקב נחומי

לרגל יום השואה ובעקבות התגברות גילויי האנטישמיות ברחבי העולם, משלחת של עשרות שגרירי מדינות האיחוד האירופי בישראל בראשותו של מר דימיטרי טזאנצ'ב, שגריר האיחוד האירופי בישראל, הגיעה היום (שלישי) לאירוע הזדהות והפגנת סולידריות, במכון השואה החרדי גנזך "קידוש השם" בעיר בני ברק.

את האירוע המיוחד, פתח ראש עיריית בני ברק הרב חנוך זייברט, בן לניצול שואה, שגולל בפני השגרירים את סיפור הצלתו של אביו ממלתעות הנאצים בתקופת השואה, ותקומת משפחתו בארץ ישראל מתוך אפר החורבן. 

סגן השר הרב אורי מקלב, הממונה על הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד רה"מ, ציין שמה שקדם לשואה ומה שהוביל לשואה היה האנטישמיות וההסתה כנגד היהודים, "כיום האנטישמיות מגיעה מקבוצות מסודרות במדינות שונות באירופה וכנגד זה צריך להילחם ואת זה צריך למגר, ליצור את האווירה הנכונה את החינוך וההסברה כנגד האנטישמיות הגואה באירופה בימים אלו, ולא לתת לכך שום לגיטימציה", פנה סגן השר לשגרירי המדינות והדגיש שהרוח והאמונה, הם מה שהחזיקו את היהודים בתקופת השואה.

הנואם המרכזי באירוע, שגריר האיחוד האירופי בישראל, דימיטרי טזאנצ'ב, אמר כי, "השואה היא כתם אפל שלא יימחה מההיסטוריה של היבשת שלנו, ואנו, כנציגי האיחוד האירופי והמדינות החברות בו, רואים זאת כחובתנו הקדושה לוודא שהרצח הברוטלי של שישה מיליון גברים, נשים וילדים יהודיים לא יישכח לעולם".

השגריר סיפר כי לאחר האירועים הנוראיים ב-7 באוקטובר, וגל האנטישמיות ששטף בעקבותיהם את אירופה וחלקים אחרים בעולם, האיחוד האירופי האיץ את יישום אסטרטגיית האיחוד האירופי למאבק באנטישמיות וטיפוח חיים יהודיים. התכנית המקיפה כוללת כמעט 100 יוזמות, כש-74 מהן כבר יצאו לדרך, ומטרתן להבטיח שיהודים באירופה יוכלו לחיות את חייהם בחופשיות.

"אני קוראת לכם כבוד השגרירים לשלב איתנו ידיים בשליחות הקדושה והחשובה שלנו. לשתף איתנו פעולה בהנחלת זיכרון הקהילות היהודיות שהיו באירופה, ושהן חלק מפואר מההיסטוריה של ארצותיכם", פנתה לשגרירים רחל יוד, יו"ר הנהלת גנזך "קידוש השם".

יוד הזכירה בדבריה את הקשר בין זיכרון השואה למאבק באנטישמיות המתפרצת בימים אלה ברחבי העולם, "היסטוריה של תרבות עשירה, ספרות מרתקת שאנו משתמשים בה עד היום, של שירה, נגינה, של היופי העתיק של אירופה. יופי שהיה ואיננו. אך כאן בארץ החברה החרדית משמרת אותו, לצד ערכים יהודיים ואוניברסליים אותם אנחנו מטמיעים בקרב בני הנוער ומצטרפים למאבק שלכם באנטישמיות". 

יו"ר ההנהלה הזמינה באופן אישי, את כל אחד מהשגרירים לבוא לביקור התרשמות אישי, מהפעילות החינוכית העניפה של המכון, במטרה לחשוב כיצד ממנפים ומרחיבים את הפעילות, לתועלת המטרות החשובות והמשותפות.

הקונסולית וח"כ לשעבר קולט אביטל, יו"ר מרכז ארגוני השואה בישראל, הציגה במהלך האירוע בפני המשלחת את זיכרון השואה הייחודי לקהילה החרדית. השגרירים ביקרו בתערוכת חסידי אומות העולם המוצגת בגנזך בהדרכת מר אריה הנדלר, יחד עם ניצול השואה מר מיכאל אוריך ושמעו מאת הרבנית אסתר פרבשטיין, יועצת והיסטוריונית פדגוגית, ושורדת השואה גב' נדיה הורוביץ, על כוחה של האישה החרדית בשואה. 

האירוע ההיסטורי, נחתם בביצוע מרגש של תפילת "קל מלא רחמים" בביצועו של החזן ישראל אדלר, ובהדלקת נרות זיכרון לזכרם של ששת המיליונים הי"ד ע"י הרב דוד סקולסקי יו"ר גנזך קידוש השם, שניהל את המכון במשך עשרות שנים.

השגרירים שהשתתפו באירוע סיפרו כי הם מתרגשים מאוד להשתתף באירוע ולראות אך ההתמקדות המיוחדת של גנזך ״קידוש השם״ באופן שבו שמרו היהודים על המסורת והמצוות הדתיות שלהם במהלך השואה.

האיחוד האירופי גנזך קידוש השם בני ברק מלחמת חרבות ברזל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד