י"ב אייר התשפ"ד
20.05.2024
מנה עיקרית הולמת

מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן

המתכון הזה מתאים במיוחד שמנה עיקרית לכבוד שבת קודשה - קוביות בשר כתף המתבשלות ברוטב ערמונים, בצלים וסילאן מעניקים טעם משובח למנה עיקרית הולמת

מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן
קוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן צילום: אסתי

מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן / אסתי

המצרכים לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן:

  • נתח של בשר כתף מספר 5 (קילו וחצי)
  • 3 שקיות ערמונים בוואקום
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 כפית גדושה מרק עוף
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום

1 כף סילאן או דבש

אופן ההכנה לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן:

הכנת הבשר:

  1. מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד  שלוש שעות .
  2. מקררים את הבשר בלי הנוזלים במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
  3. למחרת חותכים את הבשר לקוביות ומכינים רוטב

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
  2. מוסיפים סילאן או דבש, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק עוף וקמצוץ מלח
  3. מערבבים את כל התבלינים עם הבצל ומוסיפים את הערמונים
  4. מוסיפים כ1 עד 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה
  5. מבשלים עד שמסמיך מעט.
  6. לאח"מ מוסיפים את קוביות הבשר לתוך הרוטב. אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט .צריך להיות מים 3/4 גובה מעל הבשר.
  7. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 25 - 35 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
  8. מידי פעם משקים את הבשר ברוטב
  9. מגישים עם אורז לבן או כמנה בפני עצמה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לבשר וערמונים מתכון למנה עיקרית מתכון בשרי מתכון למנה בשרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד