1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים

מתכון קליל: דג ברוטב מרוקאי חריף

שימוש ברוטב בסיס יוסיף לדג ארומה ייחודית • קבלו מתכון קל להכנה של דג אמנון עם פלפלים ברוטב
אלי כהן, כ"א שבט תשע"ה 10/02/2015 15:41

דג חריף

קדרת הדגים האהובה והפופולרית הופכת לעוד יותר פשוטה להכנה בזכות השימוש ברוטב הבסיס, שמספק לה טעם עשיר ומאוזן. אפשר להכין עם כל סוג דג לבן שאוהבים. אל תשכחו להגיש בצירוף חלה טרייה לניגוב הרוטב הטעים.

ל-6 מנות:
6 יחידות פילה דג אמנון
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1/2 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
שיניים קלופות מראש שום אחד
1 חבילה כוסברה קצוצה 

לרוטב:
2 כפות פפריקה מתוקה (או תערובת של חריפה ומתוקה)
1/3 כוס שמן
1/2 כוס (8 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם
1 כוס מים
מלח

1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה פפריקה, שמן, רוטב בסיס, כוס מים ומלח עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
2. מכינים את הדג: מסדרים רצועות פלפל אדום ופלפל חריף בסיר נמוך ורחב. מניחים מעל את נתחי הדג ומפזרים שיני שום וכוסברה קצוצה.
3. יוצקים את הרוטב על הדגים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהכיריים ומניחים בצד ל-10 דקות לפני ההגשה.
4. מגישים לצד חלה טרייה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. לא ממש משתגע על רטבים מוכנים  

    אליהו

;