מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ מושלמת
חולמים על עוגת שמרים שוקולדית ומושלמת? המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים, קבלת הפנים הכי חמה שתכינו אי פעם מתחילה כאן - בצק שמרים רך ואוורירי שנפגש עם מילוי שוקולד עשיר ומתוק. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים
- נועם זיגדון
- י"ג אב התשפ"ד
- 7 תגובות
עוגת שמרים קראנץ צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ
המצרכים לעוגת שמרים שוקולד קראנץ
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- ½+2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- ½ כף מלח
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים חמימים
למילוי שוקולד:
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד / וניל
- 2 כוסות סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 8 כפות קקאו
- 2 כפיות נס קפה
לתוספת (לא חובה):
- אגוזי מלך גרוסים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום / סוכריות שוקולד
אופן ההכנה לעוגת שמרים שוקולד קראנץ:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
הכנת מילוי שוקולד:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי השוקולד ומערבבים הייטב לאיחוד
הרכבת העוגה:
- מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים
- כל חלק פותחים למלבן דק וארוך
- מורחים על הבצק מתערובת השוקולד, מפזרים את אגוזי המלך הגרוסים ומגלגלים לרולדה
- מכניסים למקפיא ל-20 דקות ומוציאים
- חוצים את הרולדה לשני רצועות ארוכות לאורך הרולדה כך שיווצר לנו שתי רצועות ארוכות וניתן לראות את השכבות לאורך כל הרצועה
- מגלגלים את שתי הרצועות לצורת בורג או קולעים חלה
- מכניסים לתבנית האפייה ומתפיחים במשך כ-40 דקות
- מברישים את העוגה בביצה טרופה
- ומפזרים שומשום או סוכריות שוקולד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-40 דקות עד שמשחים
מוצאים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות