י"ח שבט התשפ"ה
16.02.2025
מעורר תיאבון

מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק

מחפשים מנה מיוחדת לאירוח? קבלו מתכון למנה בריאה וטעימה להפליא! עלי חסה רעננים ממולאים באורז עשיר ומתובל ברוטב לימוני חמצמץ ומעורר תיאבון

מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק
עלי חסה ממולאים בתערות אורז צילום: נועם זיגדון

מתכון  לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק / נועם זיגדון

המצרכים לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק:

  • כ- 12 עלי חסה גדולים 

למילוי:

  • 1 כוס אורז שטוף
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתוש
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 גבעולי כרפס קצוצים
  • ¼ צרור שמיר קצוץ
  • ¼ צרור כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ⅓ כפית מלח
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות 
  • 2 כוסות מים
  • 4 שיני שום פרוס
  • 3 גבעולי כרפס
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כף אבקת מרק
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק:

הכנת החסה:

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים
  2. מכניסים את עלי החסה לתוך הסיר אחד אחד לשתי דקות 
  3. מסירים את החלק התחתון הקשה של העלה

הכנת המילוי:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד

הכנת החסה הממולאת:

  1. ממלאים את החסות בתערובת המילוי ומגלגלים לסגירת החסה
  2. מסדרים בסיר את הבצל הכרפס והשום ומעל מסדרים את הממולאים
  3. בקערית מערבבים את המים עם השמן, הלימון והתבלינים ויוצקים מעל הממולאים
  4. מכסים את התבנית עם נייר אפיה ונייר כסף
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות
  6. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

מתכון לחסה ממולאת מתכון פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}