רילוקיישן לעזה? "כשיש לך כוח גדול אתה יכול להגשים פנטזיות"
"הסעודים חוששים שאם תקום מדינה פלסטינית היא תמשוך גופים כמו איראן, טורקיה או חמאס להשתלט עליה"
- מאיר גלבוע
- ז' שבט התשפ"ה
- 5 תגובות

המזרחן באוניברסיטת בר אילן בכיר לשעבר באמ"ן, ד"ר מרדכי קידר שוחח עם גדי נס ברדיו צפון על התגובות בעולם הערבי לדברי טראמפ אמש (שלישי), על רילוקיישן לאזרחים העזתים והשתלטות אמריקנית על עזה.
"יש נוגדנים קשים מאוד בעולם הערבי לתוכנית באופן כללי, בוודאי להוציא את אנשי עזה מעזה. זו פגיעה בציפור הנפש הערבית. מבחינתם זו ירייה בראש הלאומי של המסר הערבי ומשם ההתנגדות", הקדים קידר.
לדבריו, "זה לא שהסעודים מאוהבים בפלסטינים או במדינה פלסטינית, הם מאוד חוששים שאם תקום מדינה פלסטינית היא תמשוך גופים כמו איראן, טורקיה או חמאס להשתלט עליה. מבחינתם מדינה פלסטינית, אם תקום, עלולה להיות 'מדינת חמאס'. אין להם בלב שום אהבה לפלסטינים - להיפך, הפלסטינים השפילו את הסעודים כשחתמו בינואר 2007 על 'הסכם מכה' שבסופו חמאס השתלטו על עזה והרגו את אנשי הרשות".
"זאת אומרת הם חטפו פעם אחר פעם מכות מהפלסטינים שמקללים אותם בגלל שאיפשרו למדינת ישראל לטוס מעל השטח הסעודי בדרך לאמירויות ובחריין", הוסיף וטען: "ככל שיפחדו פחות מהאיראנים בזכות הסכם הגנה הדדית עם ארה"ב, כך יוכלו להרשות לעצמם לדבר כנגד מה שאיראן, חמאס וטורקיה מדברים".
הרעיון של טראמפ נשמע כמו פנטזיה. המזרחן השיב: "תראה כשיש לך כוח גדול אתה יכול להגשים פנטזיות, אדם כמו נתניהו שחי בתוך מערכת מגבלות כמו גודל מדינת ישראל והעושר שלה, נתון בסד אילוצים המחייבת אותו לקחת דרך מסוימת, טראמפ משוחרר מכל הסד הזה".
המשיך, "אין לו הפגנות בוושינגטון נגד הממשל שלו, אין לו בעיות תקציביות כמו שאלה שישראל סובלת, אין לו בעיה של ייצור תחמושת והכוח שיש לו מביא אותו לדבר על דברים שלראש ממשלת ישראל קשה לדבר עליהם".
עוד אמר: "העובדה שהיום הבית הלבן עומד בצורה כל כך ברורה וניכרת מאחורי מדינת ישראל זה נכס אדיר", המשיך, "המסר הוא לכולם, ולדעתי בעיקר לאיראנים, כשנתניהו אמר שלאיראן אין היום הגנה אווירית, והוא אומר בצורה הכי ברורה 'אני יכול היום לעשות באיראן מה שבא לי-והוא אומר את זה בבית הלבן בצורה הכי ברורה", סיפר.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות