שליחו של טראמפ צפה בסרט הזוועות מה-7/10 וכמעט התמוטט
כשסטיב ויטקוף צפה בסרט הזוועות, הוא הסתיר את עיניו בחלקים הקשים, הזיל דמעה, וכמעט התמוטט. בסיום הסרט הכריז בפני שומעיו - "הם לא יהיו פה יותר. לא ניתן לנאצים לחיות לידכם"
- ישראל לפקוביץ
- ט"ז שבט התשפ"ה
- 1 תגובות

אחד הביקורים החריגים והחשובים מאז אוקטובר 2023, התקיים ממש לא מזמן, ב-29 בינואר כאשר סטיב ויטקוף, שליח ארה"ב למזרח התיכון וחברו הקרוב של הנשיא טראמפ, התלווה לאלוף פיקוד הדרום ירון פינקלמן ולמפקד אוגדת עזה ברק חירם לסיור בעוטף עזה.
במהל, הביקור הוא צפה בסרט הזוועות מטבח ה-7 באיקטובר 2023. אנשים שהיו איתו בחדר אומרים כי התגובה של ויטקוף היתה חריגה. הוא התנשם בכבדות, הסתיר את עיניו בעזרת ידיו כדי לא לצפות בחלקים הקשים, זע באי נוחות בכיסאו, הזיל דמעה, וכמעט התמוטט, כך דיווח יהודה שלזינגר בישראל היום.
בסוף ההקרנה הכריז ויטקוף: "הם לא יהיו פה יותר. לא ניתן לנאצים לחיות לידכם. הילדים שלהם לא יכולים לחיות עם הילדים שלכם", אחר כך הגיעה מסיבת העיתונאים של הנשיא טראמפ ובשורת הטרנספר לעזתים שהדהים את העולם.
בתוך כך העיתון הקטרי אל-ערבי אל-ג'דיד דיווח מפי מקורות מצריים כי הפנטגון החל להפעיל לחץ על הממסד הצבאי המצרי, כחלק מהלחץ לקבל את תוכנית טראמפ. גורמים בפנטגון רמזו לאחרונה להנהגת הצבא המצרי כי ישנה אפשרות שהסיוע האמריקני לצבא מצרים, ובתוך כך סיוע בתיקון ציוד וחלקי חילוף, ישתבש בשל העמדה המצרית נגד יציאת פלסטינים מהרצועה.
בכאן חדשות דווח כי שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי העביר בביקורו האחרון בוושינגטון מסרים לפיהם הסירוב המצרי לתוכנית טראמפ אינו מגיע רק מהצבא אלא מכל דרגי ההנהגה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות