נמנע מגה פיגוע: 3 אוטובוסים ריקים התפוצצו; 2 מטענים נוספים אותרו
שרת התחבורה הנחתה לעצור את כל האוטובוסים והרכבות ברחבי הארץ | בפתק שנמצא על אחד המטענים נכתב ״נקמה מטול כרם״ | לפי המידע של מערכת הביטחון - המטענים היו צריכים להתפוצץ בבוקר. המטענים הונחו על ידי תשתית מיו"ש
- אבי גדלוביץ'
- כ"ב שבט התשפ"ה
- 22 תגובות

שלושה פיצוצים אירעו הערב (חמישי) בשני אוטובוסים ריקים שחנו בחניוני אוטובוסים בבת ים. כוחות הביטחון, בהם המשטרה ושירות הביטחון הכללי (שב”כ), פתחו בחקירה ונבדק חשד כי מדובר במטעני חבלה.
האירוע החל בשעה 20:30 אז התקבל הדיווח הראשוני על פיצוץ אוטובוס בבת ים. כוחות הביטחון גילו כי מדובר בשני אוטובוסים ריקים שהתפוצצו בחניונים סמוכים, כעבור כמה דקות התפוצץ אוטובוס שלישי בעיר בחניון נוסף. אחרי סריקות התגלו עוד 2 מטענים על אוטובוסים בבת ים וחולון, שלא התפוצצו. הרקע: ניסיון נקמה על מבצע "חומת מגן" בשומרון, נבדק האם המחבלים קיבלו סיוע מתוך ישראל.

מפקד מחוז ת"א במשטרה אמר בהצהרה כי מדובר במטענים זהים עם שעון עצר, 3 התפוצצו ו-2 נוספים אותרו ו"מנוטרלים כעת".
שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את צה"ל להגביר את עוצמת הפעילות נגד מחנות הפליטים ביו"ש בתגובה לניסיונות הפיגועים בגוש דן: "נרדוף את המחבלים עד חורמה ונהרוס את תשתיות הטרור - מי שייתנו מחסה לטרור ישלמו מחיר כבד".
"נוכח נסיונות הפיגועים החמורים בגוש דן של ארגוני הטרור הפלסטינים כנגד אוכלוסייה אזרחית בישראל, הנחיתי את צה"ל להגביר את עוצמת הפעילות לסיכול הטרור במחנה הפליטים טולכרם ובכלל מחנות הפליטים ביו"ש. נרדוף את המחבלים עד חורמה ונהרוס את תשתיות הטרור במחנות המשמשים כמוצב קדמי של ציר הרשע האיראני. תושבים שיתנו חסות ומחסה לטרור ישלמו מחיר כבד".
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "ראש הממשלה נתניהו מקבל עדכונים שוטפים ממזכירו הצבאי על אירוע מטעני הנפץ בגוש דן, ויקיים בעוד זמן קצר הערכת מצב ביטחונית".
מלשכת מ"מ השר לבטחון לאומי נמסר כי "השר חיים כץ קיים הערכת מצב עם מפכ"ל המשטרה ומזכירו הבטחוני וממשיך לקבל עדכונים שוטפים מהשטח".
נהגי אוטובוסים בגוש דן הונחו לעצור את הנסיעה ולסרוק אחר פריטים חשודים. פעילות הרכבת הקלה נעצרה למשך שעה ורק בתום סריקות היא חודשה.
בשב״כ ובמשטרה מנהלים מרדף אחר החשודים שהניחו את המטענים, המצוד בעיצומו. עדיין לא ידוע האם מדובר במטענים בייצור עצמי או תקניים. ההערכה העדכנית במערכת הביטחון - מדובר בניסיון פיגוע תופת שיצא מיהודה ושומרון.
דובר צה״ל מסר כי "צה״ל פועל בשיתוף פעולה עם שב״כ ומשטרת ישראל לחקירת אירוע המטענים בבת ים. בהמשך להערכת המצב, פעילות צה״ל העצימה ללחימה בטרור ביהודה ושומרון נמשכת והיא תמוקד על פי הממצאים המודיעיניים.
במקביל, צה״ל חסם כניסות ליו״ש באזורים מסוימים בהתאם. בתום הערכת מצב הרמטכ״ל, רא״ל הרצי הלוי הנחה לסייע למשטרת ישראל ככל שיידרש ולחזק את הפעילות במרחב התפר".

ב'וואלה' דווח כי לפי המידע שבידי מערכת הביטחון - המטענים היו צריכים להתפוצץ מחר בבוקר. המטענים הונחו על ידי תשתית טרור מיו"ש. בערוץ 2 דווח כי נמצא פתק על אחד המטענים ״נקמה מטול כרם״ . במקביל, גדוד טול כרם של חמאס רומז לאחריות לפיצוצי האוטובוסים: "נקמת הקדושים לא תישכח"
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא״ל (במיל׳) מירי רגב, קיימה הערכת מצב יחד עם מנכ״ל משרד התחבורה, ראש הרשות לתחבורה ציבורית וגורמים נוספים, במהלכה שוחחה עם יו״ר דירקטוריון דן, יו״ר הרכבת, ומנכ״ל נת״ע וקיבלה עדכונים על האירועים.

עם סיום הערכת המצב שקיימה השרה, הנחתה את ראש הראשות לתחב״צ לעצור את כל פעילות הרכבות והאוטובוסים לפעול לפי הוראות המשטרה וגורמי הביטחון, ולחזור לפעילות על פי הנחיות השב״כ והמשטרה.
ממשרד התחבורה נמסר: "אנו קוראים לציבור לגלות עירנות מוגברת ולדווח מיידית על כל חפץ חשוד לרשויות. אנא הישמעו להנחיות משטרת ישראל והגורמים המוסכמים".

לפי המשטרה, מעט לאחר השעה 20:00 התקבל דיווח על פיצוץ ועל שריפה של אוטובוס בחניון בעיר. כוחות גדולים של משטרה הגיעו לזירות האירועים והחלו בבדיקת הנסיבות.
ראש העיר בת ים, צביקה ברוט, עדכן כי שני הפיצוצים התרחשו באוטובוסים ריקים וללא נוסעים. לדבריו, “פרטי האירוע עדיין אינם ברורים, ואנו מבצעים סריקות ונוקטים אמצעי זהירות כדי לוודא שאין סכנה נוספת”. ברוט הדגיש כי אין נפגעים באירוע, וקרא לתושבים להימנע מהגעה לזירות הפיצוץ.
המשטרה מסרה כי כוחותיה, לצד גורמים נוספים, חוקרים את נסיבות הפיצוצים ובוחנים חשד להנחת מטענים. במקביל, בוצעו סריקות מקיפות באזור כדי לשלול אפשרות של איומים נוספים.
מחברת קווים נמסר: "נהגים יקרים ערב טוב, עקב אירוע של שריפת אוטובוס בבת ים (ככל הנראה חפץ חשוד), יש לעצור את האוטובוס בתחנת אוטובוס מסודרת ולבצע סריקה.
במידה ויש חשוד - נא להתקשר במיידי לבקרה / משטרה. תודה על הערנות והמשך ערב טוב".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות