כ"ג אדר התשפ"ה
23.03.2025
אוורירי וממכר

מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז

קיורטוש חם ומתוק, מצופה בסוכר וקינמון, ממולא בריבת חלב עשירה וקוקוס טרופי או בממרח שוקולד אגוזים מפנק ואגוזי לוז קלויים. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים, שתגרום לכם לרצות עוד ועוד. קיורטוש מושלם לקינוח, לאירוח או סתם לפינוק מתוק באמצע היום

מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז
קיורטוש צילום: שרה שבבו

מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז / שרה שבבו

המצרכים לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז:

כמות: 8 קיורטוש

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 60 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 100 גרם נטורינה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף תמצית וניל

לציפוי:

  • 50 גרם נטורינה מומסת
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון

למילוי:

  • ריבת חלב + קוקוס
  • ממרח שוקולד אגוזים + אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז:

הכנת הקיורטוש צילום: שרה שבבו

  1. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים 10 דקות ועד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה
  2. מתפיחים עד להכפלת הנפח במשך כשעה
  3. מחלקים את הבצק לשני כדורים וכל כדור מחלקים ל4 ומגלגלים לרצועות ארוכות
  4. לוקחים גלילי נייר סופג ועוטפים עם נייר אפייה
  5. מלפפים מסביב את הבצק עם רווחים של 1 ס"מ
  6. מרדדים את גליל הבצק כדי לצמצם רווחים
  7. מברישים את הקיורטוש בנטורינה מומסת
  8. על נייר אפייה שמים סוכר, קינמון ומערבבים לאיחוד
  9. מצפים את הקיורטוש בתערובת ומניחים על תבנית עם הגבהה על ידי שיפוד כדי שהקיורטוש לא יגע בתבנית
  10. אופים במשך 15 דקות ועד להזהבה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
  11. מוציאים מהתנור ומצננים מעט
  12. מחלצים את גלילי הנייר וממלאים את הקיורטוש בריבת חלב וקוקוס ובשוקולד ואגוזים

בהצלחה רבה ובתאבון

קיורטוש מתכון פרווה מתכון לקינוח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}