הסגולות המיוחדות לפורים שפותחות שערי שמים: יום של ניסים ועת רצון
יום פורים – שער לשפע וישועה: סגולות קריאת המגילה, לימוד תורה, השכמה לתפילה, סעודת המשתה, צדקה ותשובה מאהבה. כך ניתן לזכות לבריאות, פרנסה, צאצאים ושפע רוחני בגשמיות וברוחניות
- ליפא גינסברגר
- י"ג אדר התשפ"ה

סגולות הפורים: קריאת המגילה, תפילה ולימוד תורה – שער לברכה וישועה
סגולה לשעת קריאת המגילה – בלילה וביום
קריאת המגילה היא עת רצון מיוחדת, שבה משפיע הקב"ה על האדם שפע רב גם בגשמיות. ניתן לזכות דרכה לשפע בצאצאים, בחיים, בבריאות ובפרנסה. נוסף על כך, בעת הקריאה מתכפרים עוונותיהם של בני ישראל, ואף החמורים שבהם. בעל ה'שארית ישראל' מציין כי בעת קריאת המגילה מתכפרים גם העוונות החמורים ביותר, כגון גילוי עריות.
בעת קריאת פסוקי המגילה, מתעורר שוב מדי שנה אותו שפע של רחמים שהושפע על עם ישראל בימי מרדכי ואסתר. זו הסיבה שלאחר הקריאה אומרים "קדיש תתקבל", שכן כל קריאת המגילה מלאה בבקשות ותחנונים המוסתרים בין הפסוקים. באמירת הקדיש אנו מבקשים מה' שיקבל את תפילותינו. ('דרכי משה')
סגולה לליל פורים וליום הפורים
לימוד תורה בליל פורים וביום עצמו הוא סגולה עצומה. הגמרא מציינת כי כל הלומד תורה בזמן זה, שבו רבים פנוים מהלימוד, נוטל שכר כולם וזוכה לבן שמאיר את עיני העולם בתורה.
בנוסף, לימוד התורה מחליש את כוחו של עמלק, והכחדת עמלק מביאה פקידה לעקרים ולעקרות בישראל. עוד נאמר: "כל העוסק בתורה בין מגילה דלילה למגילה דיומא מובטח לו שהוא בן העולם הבא", ו"גדול יום פורים כיום שנתנה בו תורה". בשל כך, במקומות רבים נוהגים להיות ערים כל הלילה ולעסוק בתורה.
החיד"א כותב כי אילו היו עוסקים בתורה כראוי ביום פורים – ודאי היו נגאלים.
סגולה לבוקר יום הפורים
בספר 'סגולות ישראל' מובא כי השכמה בבוקר הפורים והרבה תפילה ובקשה לפני ה' מועילים לכל דבר: בני, חיי ומזוני, ולכל צרכי האדם וקרוביו. ביום זה יש "עת רצון מאוד, וכל העולמות המה בשמחה וברצון".
ה'פלא יועץ' כותב בערך 'פורים': "ביום הפורים חביבה אף תפילת היחיד לפני הקדוש ברוך הוא והיא מתקבלת".
ראוי לקום מוקדם בבוקר ולהשכים לתפילה, שכן תפילה זו מסייעת לעקור את כוחו של עמלק. בכלל, זמן הזריחה הוא עת רצון מיוחדת, שכן אז יוצא המלאך רפאל, שבידו כל מיני הרפואה. חז"ל אומרים כי תפילת הבוקר מתקבלת תמיד, ללא עיכובים. לכן יש להרבות בתפילה ובקשות על כל דבר, שכן זהו יום של שמחה ורצון בכל העולמות.
רבי צדוק הכהן מלובלין מוסיף כי בפורים אפשר לזכות לישועה אף שלא בדרך הטבע: "כיוון שבפורים זכו היהודים לחיות למרות גזירת המיתה – זהו זמן מסוגל לשינוי הטבע ואף לפקידת עקרות".
רבי יצחק אייזיק מקאמארנא בספרו 'נדבת פי' מבאר כי ביום הפורים כל אדם יכול להגיע לדרגות רוחניות נשגבות: "וקיבלנו, שבימי הפורים יוכל לעלות נשמה קטנה להיכל של צדיק מופלא בלי שום מעכב, וכן עולין כל התפילות ל'כתר' בלי שום מעכב... כל זה קיבלתי בלחישה, ונעשיתי הולך רכיל לגלות סוד זה מאהבת ישראל".
סגולה ליום הפורים – לשוב בתשובה מאהבה
רבי לוי יצחק מברדיטשוב מבאר כי יום הפורים הוא כיום הכיפורים, שבו הקב"ה מוחל לכל ישראל על כל עוונותיהם. לכן יש לנצל זאת לקבלת חרטה על העבר וקבלה לעתיד. בזמן קריאת המגילה, הקב"ה משפיע טהרה על האדם, וזהו רגע מתאים לקבל החלטה אמיצה שלא לשוב לחטוא.
פורים הוא יום המסוגל לתשובה. מה שניתן להשיג ביום הכיפורים מתוך 'תשובה מיראה', ניתן להשיג בפורים מתוך 'תשובה מאהבה'. אדם המשפיל עצמו ומתנהג בענווה – הקב"ה מקבל את תשובתו ונותן לו "בנים בעלי קומה עוסקים בתורה ומקיימי מצוות ויזכה לחיי עולם הבא".
סגולה לשעת הסעודה – שעת המשתה
נאמר במגילה: "ויאמר המלך אל אסתר במשתה היין מה בקשתך עד חצי המלכות ותעש". חז"ל מבארים כי "המלך" רומז לקב"ה, ובשעת משתה היין הוא כביכול אומר לעם ישראל: "מה בקשתך? עד חצי המלכות, ותעש" – כלומר, זהו רגע שבו התפילות עולות ונענות. ('שער יששכר')
סגולה בשעת נתינת מתנות לאביונים
נתינת צדקה לעניים בפורים פותחת שערי ישועה. מידה כנגד מידה, הקב"ה מקבל את תפילותיו של הנותן ומכניסן לפני ולפנים. יחד עם זאת, אין לתת צדקה כדי שהעני יתפלל בעדו, שכן רבים עשו כך ולא נענו. יש לכוון אך ורק לקיום מצוות הצדקה, והקב"ה כבר ישלח את ישועתו.
מובא כי "המפזר מעותיו לצדקה, ניתן לו כח לרפאות גופו ונפשו". בספר 'אמרי נועם' נאמר כי "משלוח מנות ומתנות לאביונים מבטלים תתק"ג חולאים".
הרב זאב וולף הלוי בספרו 'אור המאיר' מסביר: "הכל תלוי בנתינת הצדקה אשר מקום שורשה ביסוד עליון, ובפרט ביום הזה. וכן 'כל הפושט יד נותנים לו'. ותועלתו גדולה במאוד להציל את עצמו משטן ופגע רע, וכאשר נודע שהצדקה מצילה ממות".
הוא מוסיף רמז נפלא לכך: במילה "מתנות" (לאביונים) נמצאת המילה "מת", אך בין אותיותיה מסתתרת המילה "תנו" – רמז לכך שכאשר אדם נותן משלו, הוא מפריד את המילה "מת" וניצול מן המוות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות